Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορολογικές δηλώσεις έως μέσα Μαΐου και πληρωμή σε 7 δόσεις

Νέο σχέδιο για τις φορολογικές δηλώσεις υπέβαλε το ΥΠΟΙΚ και περιμένει την έγκριση των δανειστών για να προχωρήσει. Στόχος να δοθεί περισσότερος χρόνος για να πληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς. Τα «προαπαιτούμενα».

Φορολογικές δηλώσεις έως μέσα Μαΐου και πληρωμή σε 7 δόσεις

Εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε επτά μηνιαίες δόσεις προβλέπει το τελευταίο σενάριο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τελεί υπό την έγκριση της τρόικας.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται επίσης στα τέλη Μαΐου.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, σημείωσε (στον AΝΤ1) ότι η πρόταση του υπουργείου αφορά επτά μηνιαίες δόσεις, χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει προταθεί στους δανειστές και αναμένεται η απάντησή τους.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων απαιτείται η ψήφιση διαφόρων διατάξεων στη Βουλή, αφενός σχετικά με τις αλλαγές στις δόσεις (μέχρι σήμερα προβλέπονται τρεις διμηνιαίες καταβολές) αλλά και για την ακύρωση των τεκμηρίων, προκειμένου για φορολογούμενους με ελάχιστα εισοδήματα το περασμένο έτος, από περιστασιακή απασχόληση χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα. Εκκρεμεί παράλληλα η ψήφιση διάταξης σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι διατάξεις αυτές αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή «ίσως και εντός της εβδομάδας».

Όσον αφορά στο νέο φόρο ακινήτων, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, η εξόφλησή του κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v