Μπήκε λουκέτο σε «Eretria Village» και «Holidays in Evia»

Εντονο παρασκήνιο και προσπάθειες να ανοίξουν, τελικά, οι δύο μονάδες. Κυβερνητική παρέμβαση ζητούν παράγοντες της αγοράς, προκειμένου να αποφευχθεί η δυσφήμιση στη γαλλική αγορά. Στον αέρα εκατοντάδες κρατήσεις από Γαλλία και οι 300 εργαζόμενοι.

Μπήκε λουκέτο σε «Eretria Village» και «Holidays in Evia»

Αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας απειλεί να πυροδοτήσει η ανακοίνωση της εταιρείας Εστία Α.Ε. ότι κλείνει τα ξενοδοχεία «Holidays in Evia» και «Eretria Village» στην Εύβοια, τα οποία είχε μισθώσει από τους ιδιοκτήτες τους και εκμεταλλευόταν τα τελευταία χρόνια.

Καλά πληροφορημένες για το θέμα πηγές ανέφεραν στο Euro2day.gr πως το λουκέτο στις δύο μονάδες δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η λειτουργία των δύο ξενοδοχείων τη φετινή τουριστική περίοδο δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την πρόθεση της εταιρείας που τα διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή (Εστία Α.Ε) να τα κλείσει.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να λειτουργήσουν οι δύο μονάδες υπό άλλο σχήμα, σε συνεννόηση και με τους τέσσερις βασικούς μετόχους των δύο εταιρειών, που είναι ιδιοκτήτριες των ξενοδοχείων. Εξελίξεις στο θέμα αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Άλλες πηγές που παρακολουθούν στενά την υπόθεση επεσήμαιναν την ίδια στιγμή την ανάγκη κυβερνητικής παρέμβασης στο θέμα καθώς απειλείται με σοβαρή δυσφήμιση η χώρα, ιδιαίτερα στην αγορά της Γαλλίας, λίγο πριν ξεκινήσει επίσημα η φετινή τουριστική περίοδος.

Οι δύο συγκεκριμένες μονάδες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην αγορά της Γαλλίας και πέρυσι «βούλιαξαν» από Γάλλους τουρίστες. Οι συνέπειες από ενδεχόμενο λουκέτο στα δύο ξενοδοχεία θα ήταν μεγάλες καθώς, όπως επιβεβαίωσε από γαλλικές πηγές το Euro2day.gr, για τις δύο συγκεκριμένες μονάδες έχει οριστικοποιηθεί μεγάλος αριθμός κρατήσεων για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τη γαλλική αγορά, η διαχειρίστρια εταιρεία Εστία A.E. έχει λάβει σημαντικές προκαταβολές από ταξιδιωτικά γραφεία της Γαλλίας. Ποσά με τα οποία φέρεται να κάλυψε μέρος των οφειλών της και προς τους 300 εργαζόμενους στα δύο ξενοδοχεία.

Το θέμα προέκυψε σε μια στιγμή κατά την οποία ταξιδιωτικά γραφεία της Γαλλίας αναζητούσαν επιπλέον ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, η οποία θεωρείται απολύτως ασφαλής περιοχή από τους Γάλλους τουρίστες, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Euro2day.gr πηγή της ελληνικής αγοράς που διατηρεί στενούς δεσμούς με την αγορά της Γαλλίας.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αποδίδει σε «κερδοσκοπικά παιχνίδια» της διαχειρίστριας εταιρείας Εστία Α.Ε. την απόφαση να μπει λουκέτο στα δύο ξενοδοχεία, κάνοντας λόγο για πιέσεις προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσθετα δάνεια.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι των δύο ξενοδοχείων έχουν προσφύγει κατά της διαχειρίστριας και έχουν εξασφαλίσει αποφάσεις δέσμευσης λογαριασμών της για εξόφληση δεδουλευμένων που φθάνουν τις 200.000 ευρώ.

Το «Eretria Village» είναι κατηγορίας τεσσάρων αστέρων και έχει δυναμικότητα 220 δωματίων. Η άλλη μονάδα του συγκροτήματος «Holidays in Evia» είναι τριών αστέρων, δυναμικότητας 320 δωματίων και συχνά φιλοξενούσε και μαθητικές εκδρομές.

Οι δύο μονάδες ήταν γεμάτες πέρυσι αλλά, όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, προέρχονταν από τρεις ιδιαίτερα κακές χρονιές την περίοδο 2011-2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v