Παπαδημούλης: Να εφαρμοστεί η συμφωνία μετεγκατάστασης

Στο προσφυγικό δεν υπάρχει λύση χωρίς την Ελλάδα ή λύση που να περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα. Πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία μετεγκατάστασης, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παπαδημούλης: Να εφαρμοστεί η συμφωνία μετεγκατάστασης

Μιλώντας στον ανταποκριτή του Φλαμανδικού Ειδησεογραφικού Δικτύου VRT (04.03.2016), για το προσφυγικό και τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στο ζήτημα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η λύση στο προσφυγικό είναι μπροστά στα μάτια μας, και είναι η εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης από τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ανοιχτά σύνορα και στενή συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχει λύση χωρίς την Ελλάδα ή λύση που να περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα.

Ο κίνδυνος αναβίωσης του ακραίου εθνικισμού είναι μια τεράστια απειλή, οι ρατσιστικές αντιδράσεις και το μίσος απειλούν την Ευρώπη. Να μην ξεχνάμε πως ο εθνικισμός και ο ρατσισμός οδήγησαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, και πρώτα απ' όλα δεν είναι δεδομένη η ειρήνη στην Ευρώπη. Πρέπει συνεχώς να παλεύουμε για αυτήν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v