Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβεβαιώνει ο Τόσκας την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα νησιά

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε επίσης ότι «το μεγάλο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης και η επανεισδοχή παράνομων μεταναστών στην Τουρκία».

Επιβεβαιώνει ο Τόσκας την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα νησιά
Επιβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Τόσκας την είδηση ότι το πρωτόκολλο που υπέγραψε ο ίδιος με τον Τούρκο ομόλογό του την Τρίτη στη Σμύρνη, προβλέπει την παρουσία Τούρκων παρατηρητών και όχι απαραίτητα αστυνομικών στα ελληνικά νησιά για να επιταχύνεται η διαδικασία επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών μέσα σε 48 ώρες.

630 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά από τα Τουρκικά παράλια είπε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα εκκενώνει 5 νησιά από τους πρόσφυγες είπε ότι «προφανώς και θα φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά και θα προωθηθούν στην ηπειρωτική χώρα».

Ο κ. Τόσκας ανέφερε επίσης ότι «το μεγάλο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης και η επανεισδοχή παράνομων μεταναστών στην Τουρκία».

Είπε τέλος ότι ο ίδιος πιστεύει πως «θα μειωθούν οι ροές και πως δεν θα γίνουν κέντρα φιλοξενίας σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές ούτε υπάρχει σχέδιο να λειτουργήσουν κέντρα μεταναστών στην Κρήτη».

ΝΔ: Να δώσουν άμεσα εξηγήσεις

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέχεια σημερινών δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκεί έφτασαν τα πράγματα !

Η Κυβέρνηση ομολόγησε σήμερα τη δυνατότητα εγκατάστασης Τούρκων αξιωματούχων σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία επανεισδοχής μεταναστών.

Παντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα στην πιο δύσκολη από το 1974 στιγμή της.

Οφείλουν να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για ένα θέμα που προβληματίζει και ανησυχεί όλους τους Έλληνες».

Μουζάλας: Μας κορόιδεψαν η Αυστρία και οι χώρες του Bίζενγκραντ

«Νομίζω ότι μας κορόιδεψαν η Αυστρία και οι χώρες του Bίζενγκραντ, όχι η Ευρώπη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα.

«Είχαν συμφωνήσει σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Τουσκ ότι μέχρι την καινούρια Σύνοδο Κορυφής, το status quo θα παραμείνει το ίδιο. Όντως πριν καν προσγειωθούμε είχαν αλλάξει το status quo.» πρόσθεσε. 

Σημέιωσε επίσης ότι «υπήρξαν κι άλλες χώρες που είδαν με ανακούφιση την κοροϊδία αυτή.»

Αναφορικά με την παρουσία Τούρκου παρατηρητή σε ελληνικά νησιά ο κ. Μουζάλας σχολίασε ότι προβλέπεται αντίστοιχα και παρουσία Έλληνα στην τουρκική πλευρά.

«Καταβαίνω την αγωνία. Νομίζω όμως ότι ενώ ξεκινάει από μια αθώα αγωνία υπάρχει μια διάθεση κακής αντιπολίτευσης. Αυτή είναι μια συμφωνία του 2002. Είναι η συμφωνία επανεισδοχής, δεν είχε ενεργοποιηθεί και προέβλεπε αξιωματικό της Τουρκίας στη Μυτιλήνη και αξιωματικό δικό μας στο Δεκελί. Θα είναι αμοιβαίο» επεσήμανε.

«Είναι ένα τεχνικό ζήτημα . Δεν άπτεται ζητημάτων εθνικής ανεξαρτησίας» τόνισε.

Τουρκία: Εχουν μειωθεί οι προσφυγικές ροές μέσω Αιγαίου

Η Τουρκία θα καλύψει τα περισσότερα κριτήρια που θέτει η Ε.Ε. για τις ελεύθερες διελεύσεις Τούρκων στην Ευρώπη χωρίς βίζα, μέσω νέων νόμων, δήλωσε σήμερα σύμφωνα με το Reuters τούρκος αξιωματούχος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι πέντε ελληνικά νησιά θα εκκενωθούν από μετανάστες πριν κλείσει η συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημείωσε δε ότι οι προσφυγικές ροές μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας έχουν μειωθεί σε 2.000 την ημέρα από 6.800 την ημέρα πέρυσι τον Οκτώβριο.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v