Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο ΕΛΚ

Τι θα πει στους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους ο πρόεδρος της ΝΔ. Εντός των τειχών, στοχοποιεί προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Η συζήτηση για τη διαφθορά και οι... δυσάρεστες εκπλήξεις που υπόσχεται η Συγγρού. Εκτάκτως μεταβαίνει σήμερα στην Ειδομένη.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο ΕΛΚ

Για τη δεύτερη «εθνική μάχη» -όπως τη χαρακτηρίζουν στη Συγγρού- στις Βρυξέλλες ετοιμάζεται από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Πέμπτη θα εκπροσωπήσει τη ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, υπό το φως και των τελευταίων σοβαρών εξελίξεων, μεταβαίνει εκτάκτως στην Ειδομένη. «Κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση (...) είναι no man's land χωρίς έλεγχο για τίποτε η Ειδομένη... Η Ελλάδα από χώρα διέλευσης εξελίσσεται σε χώρα παραμονής και πολύ φοβούμαι σε χώρα διακίνησης μεταναστών», δήλωσε το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.  

Στο γαλάζιο επιτελείο παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στο προσφυγικό, όπου η κατάσταση δείχνει μέρα με τη μέρα να ξεφεύγει όλο και περισσότερο του ελέγχου και την Ευρώπη, την ίδια ώρα, να κοιτά ανήμπορη να αντιδράσει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με το περιβάλλον του, θα αφήσει εντός των συνόρων τις έντονες εσωτερικές κόντρες και τις «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης» που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση και θα επικεντρωθεί στα λάθη και στις παραλείψεις της Ε.Ε., των χωρών οι οποίες εφαρμόζουν τις δικές τους ξεχωριστές πολιτικές, καθώς και της Τουρκίας που εξακολουθεί να λειτουργεί παραβιάζοντας τις όποιες συμφωνίες έχουν συναφθεί ακόμα και τις προηγούμενες μόλις μέρες.

Όπως θα πει στους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, αν δεν βρεθεί λύση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συνεργασία και της Τουρκίας, η κατάσταση στην Ελλάδα αλλά κατ' επέκταση και στην Ευρώπη θα βγει εκτός ελέγχου. Η χώρα μας, θα επισημάνει, δεν μπορεί πλέον να δεχθεί άλλους μετανάστες, ενώ θα υπογραμμίσει και την ανάγκη όλες οι πλευρές «επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει πως οι δεσμεύσεις και συμφωνίες για εκτόνωση και έλεγχο του προβλήματος έμειναν μόνο στα λόγια, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για «ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, που δεν μπορεί να επιλυθεί από την Ελλάδα μονομερώς».

«Σκληρό ροκ»

Και αν στο εξωτερικό οι αντιπολιτευτικοί τόνοι της ΝΔ δεν θα είναι υψηλοί, δεν συμβαίνει το ίδιο και εντός των τειχών, με τη Συγγρού να προτίθεται να συνεχίσει το «σκληρό ροκ» που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστική η χθεσινή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ειδικού συντονιστή της ΝΔ για το μεταναστευτικό Βασίλη Κικίλια, για την κατάσταση στην Ειδομένη:

«Την αποκλειστική ευθύνη φέρει η ανεπανάληπτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ζητήσαμε το κλείσιμο της Ειδομένης και τη μεταφορά προσφύγων σε οργανωμένες δομές. Επέλεξαν εικόνες χάους, για να πιέσουν την Ευρώπη. Ντροπή», σημείωσε χαρακτηριστικά και στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί η ΝΔ σε όλα τα επίπεδα.

Βάσει του προβλεπόμενου σχεδιασμού, στο επίκεντρο της ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί κατά κύριο λόγο ο ίδιος πρωθυπουργός, τον οποίο θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν «για όλα όσα είπε και έπραξε μέχρι τώρα». Όπως αναφέρει συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «ο Αλέξης Τσίπρας πλέον βρίσκεται σε θέση άμυνας, αφού δέχεται ισχυρά κτυπήματα από πολλές πλευρές και δυσκολεύεται να τα αντιμετωπίσει».

«Δυσάρεστες εκπλήξεις»

Ως μέσο διαφυγής, κατά την ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός βρίσκει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που θα γίνει σε μία εβδομάδα από σήμερα, όμως «αν θεωρεί προνόμιό του τα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, μπορεί να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις». Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να στείλει ένα μήνυμα στους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, ότι το κόμμα του, εφόσον κυβερνήσει, θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο την ανεξαρτησία αυτής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, με τον πρόεδρο της ΝΔ να σχεδιάζει στο τέλος της εβδομάδας να μιλήσει πιθανότατα στην Αττική, διαμηνύοντας πως η παράταξή του «είναι έτοιμη να απαλλάξει τον τόπο από τη σημερινή κυβέρνηση και να αναλάβει τα ηνία της χώρας για να βγει από την πολλαπλή κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v