Την παραίτηση Μουζάλα ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

Παραίτηση Μουζάλα ζήτησε σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό. Κυβερνητική κρίση προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού.

Την παραίτηση Μουζάλα ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

Την παραίτηση εντός της ημέρας του αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλα, ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκαι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως ο κ. Μουζάλας «προέβη σε μεγάλο ατόπημα. Γι' αυτά που λέμε, πρέπει να έχουμε και επιπτώσεις.

Και βέβαια ο κ. Μουζάλας θα πρέπει να παραιτηθεί όχι μόνο γιατί αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», αλλά διότι η κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό έχει αποτύχει πλήρως και κάποιος επιτέλους θα πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτό.

Οφείλει η κυβέρνηση εντός της ημέρας να δώσει μια απάντηση. Δεν μπορεί να σέρνεται άλλο αυτή η υπόθεση», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πολύ ανήσυχος για τη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός στην τελευταία Σύνοδο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα ζητούμενα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για μετεγκατάσταση και επιμερισμό των προσφύγων σε όλη την ΕΕ, όπως είχαν διατυπωθεί στο κοινό ανακοινωθέν.

Σημειώνεται ότι από χθες ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος είχε μιλήσει για ατόπημα Μουζάλα, ζητώντας να τεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Η χθεσινή δήλωση Μουζάλα προκάλεσε κυβερνητική κρίση καθώς και ο Π. Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v