Αλλαγή στον εκλογικό νόμο των ομοσπονδιών τον Μάιο

Μετά την κίνηση των 70 βουλευτών για να ενταχθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ, ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι η αλλαγή στην εκλογική διαδικασία των ομοσπονδιών θα περάσει σε δύο μήνες.

Αλλαγή στον εκλογικό νόμο των ομοσπονδιών τον Μάιο

Στην δέσμευση του ότι η τροπολογία για τις εκλογές των ομοσπονδιών θα είναι έτοιμη προς ψήφισή των Μάιο προχώρησε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Κοντονής.

Η κίνηση του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα να μαζέψει (70) υπογραφές για να ενταχθεί η τροπολογία για το εκλογικό σύστημα των Ομοσπονδιών στο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ προκάλεσε άμεσες εξελίξεις.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου η Ελλάδα να εναρμονιστεί με το καταστατικό της WADA και να μην υπάρχουν κυρώσεις για τη χώρα μας που μπορεί να φτάνουν μέχρι και τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο σε αυτό το νομοσχέδιο δεν υπάρχει η διάταξη για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών, αλλά και άλλα θέματα που είχε υποσχεθεί ο Σταύρος Κοντονής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση του αθλητικού τομέα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πριν το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, που έγινε εκτάκτως λόγω της τροπολογίας που επιθυμούσε να κατατεθεί ο Πέτρος Κωνσταντινέας και η οποία προέβλεπε:

Α) Σύστημα απλής αναλογικής στις εκλογές των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων.

Β) Περιορισμό δύο θητειών για τα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών.

Γ) Συγκρότηση των σημαντικών επιτροπών με μέλη και από την αντιπολίτευση.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ήταν εξ΄ αρχής αντίθετος λέγοντας ότι θα περάσει η διάταξη για την απλή αναλογική στις εκλογές των Ομοσπονδιών στο «μεγάλο» νομοσχέδιο του Μαΐου. Μάλιστα προκειμένου να υποχωρήσει ο κ. Κωνσταντινέας δεσμεύτηκε ότι ως τον Μάιο θα έχει φέρει στη Βουλή το νέο νόμο με όλες τις αλλαγές, που φυσικά θα επηρεάσει και τις εκλογές της ΕΠΟ που θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2016.

Πριν την δέσμευση του Σταύρου Κοντονή στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκαν συζητήσεις και επαφές ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ήταν ενήμερο, φυσικά, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και για την κίνηση Κωνσταντινέα.

Αξίζει να αναφερθεί πως αν ψηφιζόταν τώρα η τροπολογία που προώθησε ο Κωνσταντινέας θα σήμαινε αυτόματα και παραβίαση του αυτοδιοίκητου, κάτι που το γνώριζε ο Σταύρος Κοντονής από τις επαφές που είχε με FIFA και UEFA και το πιθανότερο σενάριο θα ήταν ο αποκλεισμός της ΕΠΟ από τους κόλπους τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγετο για τις Εθνικές ομάδες και τους Ελληνικούς συλλόγους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v