Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Μειώνονται σταδιακά οι χρεώσεις για χρήση πλαστικού χρήματος

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή κατά μέσο όρο είναι στο 1,2% και η κυβέρνηση επιδιώκει να μειωθεί κάτω από το 1%.

Σταθάκης: Μειώνονται σταδιακά οι χρεώσεις για χρήση πλαστικού χρήματος

Σιγά-σιγά οι χρεώσεις για τη χρήση πιστωτικού χρήματος έχουν μειωθεί και η τάση είναι πτωτική, υποστήριξε ο Γ. Σταθάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Όπως είπε «οι χρεώσεις κατά μέσο όρο σήμερα στα σούπερ-μάρκετ είναι 0,46%. Είναι πολύ ικανοποιητική τιμή. Σε άλλες περιπτώσεις είναι πάνω από 1% και σε πολλές περιπτώσεις μικρών καταστημάτων υπάρχουν χρεώσεις που ξεπερνούν το 1,5% με 2%. Ο μέσος όρος αυτήν τη στιγμή, με βάση τα στοιχεία που συλλέγουμε συστηματικά από την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι 1,2% που θεωρείται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τάση μείωσης. Εμείς επιδιώκουμε να κατέβει κάτω από το 1%».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας πτωτικά κινούνται και οι χρεώσεις για εγκατάσταση POS. «Οι εγκαταστάσεις αυτές ξεκίνησαν μ’ ένα σχετικά υψηλό κόστος που έφτανε από εκατό έως πεντακόσια ευρώ. Τώρα, με βάση τις πληροφορίες από τις διάφορες τράπεζες, κινούμαστε σ’ ένα κόστος εγκατάστασης περίπου εκατό με εκατόν πενήντα ευρώ για να εγκατασταθεί ένα POS», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v