Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή επίθεση από ΥΠΟΙΚ σε ΔΝΤ

«Παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική», χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπ. Οικονομικών την απαίτηση του ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου ορίου, με επιχείρημα ότι έτσι «βοηθάμε τους φτωχούς». Μάλλον «δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

Σφοδρή επίθεση από ΥΠΟΙΚ σε ΔΝΤ

Σε μια στιγμή που υπουργείο Οικονομικών και θεσμοί φέρονται να βρίσκονται μια ανάσα από τη συμφωνία στο φορολογικό, κύκλοι του ελληνικού υπουργείου προχωρούν σε μια σκληρή επίθεση έναντι στελεχών του Ταμείου, με ασυνήθιστους χαρακτηρισμούς και αιχμές. 

Συγκεκριμένα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, σημειώνουν:

«Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική.

Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Άνταμ Σμιθ, Τζον Μέιναρντ Κέινς, Μίλτον Φρίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα...- είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηρικτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v