Ανοικτά μεγάλα μέτωπα στο δημοσιονομικό

Τεχνικές επιτροπές θα αναζητήσουν κοινό έδαφος στα μέτρα για τα οποία υπάρχει διάσταση απόψεων αναφορικά με το αποτέλεσμα που προσφέρουν. Παραμένει το ερώτημα για το πότε θα αναχωρήσουν οι δανειστές και αν θα υπάρξει τώρα συμφωνία.

Ανοικτά μεγάλα μέτωπα στο δημοσιονομικό

Σε αναζήτηση πρόσθετων μέτρων παραμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά τη νέα σύσκεψη με τους δανειστές στην οποία κατεγράφησαν διαφωνίες σχετικά με την δημοσιονομική απόδοση των προτεινόμενων παρεμβάσεων.

Οι δανειστές φέρονται να αμφισβητούν τα νούμερα από τα μέτρα που έχει βάλει η κυβέρνηση στο τραπέζι και γι’ αυτό οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

«Βάλαμε κάτω τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει, είδαμε σε ποια συμφωνούμε αλλά υπάρχουν και διαφορές σχετικά με την απόδοση των μέτρων», ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά τη νέα πολύωρη διαπραγμάτευση.

Η ίδια πηγή μετά τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τις διαρροές κύκλων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ για περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου άφησε να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις για το αφορολόγητο μπορεί να μην είναι τελικές παρότι υπάρχει πολύ μεγάλη σύγκλιση και σχεδόν «σχεδόν έχει κλείσει» η συμφωνία.

Εταιρη πηγή πάντως σημείωνε με νόημα ότι όπως συμβαίνει σε κάθε γύρο διαπραγμάτευσης, αν δεν κλείσουν όλα τα ανοικτά μέτωπα δεν κλείνει οριστικά τίποτα. 

Οσον αφορά τον χρόνο αποχώρησης των επικεφαλής των θεσμών, το τοπίο παραμένει θολό, τουλάχιστον από τις πληροφορίες που διοχετεύονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι μπορεί να φύγουν οι επικεφαλής Κυριακή ή Τρίτη-Τετάρτη.

Όλα αυτά ενώ οι Financial Times δημοσιεύουν ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι θεσμοί εμφανίζονται έτοιμοι να αναχωρήσουν χωρίς να υπάρχει συμφωνία και αν επιστρέψουν μετά το Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v