Απόφαση έκδοσης στην Κύπρο για δυο πρώην στελέχη του ΔΣ της Λαϊκής

Οι εμπλεκόμενοι θα ασκήσουν έφεση στον Άρειο Πάγο.

Απόφαση έκδοσης στην Κύπρο για δυο πρώην στελέχη του ΔΣ της Λαϊκής

Την έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου εμπλέκονται στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο η οποία έχει ζητήσει από τις ελληνικές αρχές την έκδοση τους με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος παραστάθηκε ως δικηγόρος υπέρ των συνεργατών του στο συμβούλιο εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης και έκδοσης δεν θα εκτελεστούν άμεσα καθώς οι εμπλεκόμενοι θα ασκήσουν έφεση στον Άρειο Πάγο. Ωστόσο, μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση ισχύει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που τους έχει επιβληθεί.

Οι Μπουλούτας και Φόρος μαζί με άλλους αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την κυπριακή Δικαιοσύνη. Ο Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v