Μουζάλας: Υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη

Σε τέτοια μεγέθη προσφυγικών ροών δεν υπάρχει δυνατότητα να δεσμευτεί κανείς ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος να χαθούν παιδιά τόνισε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής.

Μουζάλας: Υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη

Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ θέσεις για ανοικτά σύνορα, υποστήριξε ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Σε συνέντευξή του που δόθηκε πριν κάνει το «λεκτικό λάθος» στον Skai αποκαλώντας τα «Σκόπια» με τον όρο «Μακεδονία» ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ του ελέγχου συνόρων αλλά η χώρα έχει το πρόβλημα των θαλάσσιων συνόρων στα οποία μπορεί να γίνει μόνο διάσωση.

Χαρακτήρισε προσωπικές τις θέσεις της κας Χριστοφιλοπούλου και προσέθεσε ότι όσο το προσφυγικό δεν ήταν σε έξαρση, χώρες ΕΕ με μεγάλη ανάπτυξη καλούσαν τους πρόσφυγες να πάνε στις χώρες τους και τους υποδέχτηκαν με λουλούδια.

Η Αμυγδαλέζα δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί, τόνισε. Ηταν σε άθλια κατάσταση όμως. Είναι μύθος ότι η κυβέρνηση δεν θέλει επιστροφές. Θέλουμε αλλά αντιμετωπίζουμε προβλήματα όταν προσπαθούμε να επιστρέφουμε ανθρώπους στη χώρα, υπογράμμισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην Ειδομένη επικρατεί ένα χάος, ενώ τόνισε πως σε τέτοια μεγέθη προσφυγικών ροών δεν υπάρχει δυνατότητα να δεσμευτεί κανείς ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος να χαθούν παιδιά.

«Φοβάμαι για θανάτους στην Ειδομένη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως υπάρχουν και ύποπτες ΜΚΟ που εμπλέκονται στο προσφυγικό. Τις θέλουμε τις ΜΚΟ αλλά πρέπει να είναι οργανωμένες, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v