Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Η χώρα δεν θα γίνει πλυντήριο χρημάτων

Αν κάποιος έχει έναν λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα και πάει σε αυτή να αλλάξει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, δεν καταγράφονται τα στοιχεία του τονίζει η ΤτΕ. Αν είναι άγνωστος, καταγράφονται, υπογραμμίζει.

ΤτΕ: Η χώρα δεν θα γίνει πλυντήριο χρημάτων

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι θέλουν να γίνει η χώρα ένα πλυντήριο χρημάτων και μονοπάτι διέλευσης και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, αναφέρουν πηγές από την ΤτΕ, με αφορμή δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΤτΕ, δίνοντας μεγάλη σημασία τόσο στην επιστροφή των καταθέσεων (θέμα στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο διοικητής της ΤτΕ), όσο και στην αποτροπή διακίνησης χαρτονομισμάτων ή μετρητών που προέρχονται ή μπορεί να κατευθυνθούν σε πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες, επανέλαβε οδηγίες που έχει δώσει στις τράπεζες.

Οι οδηγίες αυτές, σε καμία περίπτωση δεν δυσκολεύουν τους πολίτες που νόμιμα επιθυμούν να συναλλαχθούν με το τραπεζικό σύστημα.

Αν κάποιοι θα ήθελαν να γίνει η χώρα ένα πλυντήριο χρημάτων και μονοπάτι διέλευσης και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Όπως διευκρινίζουν οι πηγές, η εγκύκλιος της Τράπεζας της Ελλάδος λέει ότι οι τράπεζες θα καταγράφουν τα στοιχεία μόνο όσων είναι άγνωστοι σε αυτές.

Δηλαδή, αν κάποιος έχει έναν οποιοδήποτε λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα και πάει σε αυτή την τράπεζα να αλλάξει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, δεν καταγράφονται τα στοιχεία του.

Αν είναι άγνωστος, καταγράφονται. Αυτό επιβάλλει η (διεθνής) νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος, τονίζουν οι πηγές από την ΤτΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v