Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ξεχάστε τα σενάρια για εκλογές

Ως «λογογράφο» του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτήρισε τον Στ. Ψυχάρη ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του. Κατηγορίες για διαπλοκή και τη σιωπή της ΝΔ για Siemens και εξεταστική για τα δάνεια προς κόμματα και ΜΜΕ. «Ξεχάστε τις εκλογές» το μήνυμα σε Μητσοτάκη.

Τσίπρας: Ξεχάστε τα σενάρια για εκλογές

Αμήχανη χαρακτήρισε την παρέμβαση Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του. Εθεσα 13 παρεμβάσεις της κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εσείς καταθέσατε στα πρακτικά ένα σκίτσο του Αρκά.

«Πρέπει να σοβαρευτείτε». Προσπάθησα να δώσω στοιχεία και αντί να απαντήσετε πετάξατε τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν μιλήσατε για τη Siemens, την εξεταστική επιτροπή για το χρέος των κομμάτων, ανέφερε.

Στη Δημοκρατία που υπάρχει η διάκριση των εξουσιών η μια εξουσία οφείλει να ελέγχει την άλλη, είπε ο πρωθυπουργός. Η πλειοψηφία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρενέβη στη δικαιοσύνη με αντισυνταγματικές διατάξεις.
Αποδέχομαι την πρόκληση. Με νομοσχέδιο θα άρουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα ότι για όλα τα δεινά φταίει η κυβέρνησή μας. Ο ΟΟΣΑ παρουσίασε την έκθεσή του και αυτή διαψεύδει την αφήγηση της ΝΔ. Όπως αναφέρεται σε αυτή το 2011-2014 πάρθηκαν μέτρα 63 δισ. ευρώ και αποτέλεσμα ήταν το έλλειμμα να μειωθεί 27 δισ. ευρώ αλλά το τίμημα ήταν η φτωχοποίηση της οικονομίας και η απώλεια 25% του ΑΕΠ.

Φέραμε μια συμφωνία για μέτρα 5-6 δισ. και όχι 63 δισ. και αντί για μεγάλη ύφεση το 2015 είχαμε μια οριακή ύφεση και το 2016 βγαίνουμε στην ανάπτυξη, είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν έχουμε μια εικόνα χώρας που καταστρέφεται, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα capital controls ξεπεράσαμε το στόχο για τα έσοδα.

Η ανάκαμψη είναι δύσκολη όταν έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ σε τέσσερα χρόνια, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τα πήγαινε περίφημα.

Λέτε ότι φέρνουμε φόρους. Ξεχνάτε τα μέτρα που φέρατε. Διαπραγματευόμαστε φορολογικό νομοσχέδιο που 8 στους 10 πολίτες δεν τους επιβαρύνει, ενώ ευνοεί 9 στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και αντίστοιχο ποσοστό αγροτών, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την ομιλία Μητσοτάκη για τη διαπλοκή έκανε λόγο για αναμάσημα δημοσιευμάτων και υποστήριξε ότι η γραμμή του ήταν στο πλαίσιο του σημερινού τίτλου των «Νέων» και του «Βήματος» της προηγούμενης Κυριακής.

«Αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη να αλλάξετε λογογράφο γιατί είναι πολύ προβλέψιμος και σας εκθέτει», υποστήριξε.

Αναφερθήκατε με πάθος για το ότι προσλαμβάνουμε κολλητούς. Το να είναι κάποιος καφετζής είναι έντιμη δουλειά, το να βγάζει τα λεφτά έξω δεν είναι έντιμο αλλά εσείς πάλι καλύψατε τον κ. Παπασταύρου, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αναφορικά με το κύκλωμα εκβιασμών μίλησε για ατόπημα του Κ. Μητσοτάκη καθώς η καταγγελία για διαφήμιση της ΝΕΡΙΤ στον Μαυρίκο προέρχεται από διορισμένο από τη ΝΔ εκπρόσωπο της κρατικής τηλεόρασης. Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ ο κος Μαυρίκος επιτέθηκε γιατί κόπηκε η διαφήμιση.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στον Κυρ. Μητσοτάκη που είχε το «θάρρος» να ζητήσει εκλογές αλλά είπε ότι αυτό δείχνει την αγωνία του συστήματος διαπλοκής γιατί φοβάται ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που υποσχέθηκε.

«Παίζετε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης για να δημιουργήσετε κλίμα εκφοβισμού. Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο αλλά ο δράκος ψόφησε και δεν νιαουρίζει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v