Γ. Μανιάτης: Ανάγκη για Συμμαχία των προοδευτικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

"Έχουμε χρέος να συμπλεύσουμε πρώτα εμείς, και μετά να ενώσουμε την κοινωνία και τη χώρα" αναφέρει σε άρθρο του ο τέως υπουργός. Προσθέτει πως "δεν χωρούν πισωγυρίσματα και δικαιολογίες"

Γ. Μανιάτης:  Ανάγκη για Συμμαχία των προοδευτικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ιστορία μας, η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο πλοίο, έτοιμη να συντριβεί στις συμπληγάδες της προσφυγικής κρίσης, του δυσβάσταχτου χρέους, των ελλειμμάτων και της αρνητικής ανάπτυξης, υποστηρίζει με άρθρο του ο τέως υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως "ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανεπαρκής και αναξιόπιστος για να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας".

Κατά τον κ. Μανιάτη: "Το ρολόι της Ιστορίας έχει σημάνει προ πολλού και μας αφορά όλους. Σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία, πιστεύω ειλικρινά ότι η προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας οφείλει να είναι εθνική, και να μην περιορίζεται σε εφέδρους και στρατηγούς. Έχουμε εθνικό καθήκον όλες οι προοδευτικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να Συνεννοηθούμε, να Συναινέσουμε και να Συνδιαμορφώσουμε μια πρόταση εξουσίας για τη σωτηρία της χώρας. Μας ενώνουν πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Και κυρίως, μας ενώνει η Ευθύνη απέναντι στη Χώρα και την Κοινωνία".

"Το διακύβευμα εδώ είναι Εθνικό. Δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές. Σημασία έχει να σταθούμε άξιοι και χρήσιμοι στον Εθνικό Σκοπό, που είναι να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της. Χρειάζεται να γίνουμε όλοι μας στρατιώτες και να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε το στόχο μας. Με ρεαλιστικές προτάσεις και θέσεις".

"Και το κυριότερο, χρειάζεται να κάνουμε κοινωνούς και συμμέτοχους στην προσπάθειά μας την κοινωνία. Χωρίς ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς νέου και παλιού. Γιατί πολύ απλά, στην εθνική προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς". 

"Ρωτώ ευθέως, κάθε δημοκρατικό πολίτη, τις κινήσεις πολιτών, τις προοδευτικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου: 

- Υπάρχει πολιτική βούληση να ανακόψουμε την ολέθρια πορεία που έχει πάρει η χώρα; 

- Μπορούμε να συσπειρωθούμε όλοι μας γύρω από έναν Προοδευτικό Άξονα Αξιών, Αρχών, και Θέσεων; 

"Εάν ναι, τότε δεν χωρούν πισωγυρίσματα και δικαιολογίες. Συμμετοχή στην ευθύνη, όμως, σημαίνει και αυτοκριτική. Μόνο αν κοιτάξουμε κατάματα το παρελθόν μας, θα προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει να τελειώνουμε με την εσωστρέφεια που μας πήγε πίσω τόσα χρόνια. Τώρα όμως, είναι ώρα αποφάσεων. Η Πατρίδα έχει ανάγκη από μία υπεύθυνη δύναμη, μία Συμμαχία των Προοδευτικών Φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, και θα οικοδομήσει τη νέα Εμπιστοσύνη με τους πολίτες".

"Έχουμε χρέος να συμπλεύσουμε πρώτα εμείς, και μετά να ενώσουμε την κοινωνία και τη χώρα. Ας είναι αυτή η πολιτική μας παρακαταθήκη στη Νέα Γενιά" καταλήγει ο Γ. Μανιάτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v