Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβόπουλος: Εκθεση ΔΝΤ μίλαγε για ξεχείλωμα χρέους το 2009

Τρία στελέχη του ΔΝΤ, μεταξύ αυτών ο Μπόμπ Τράα και η… Ντέλια Βελκουλέσκου υποστηρίζουν σε έκθεσή τους ότι το χρέος της Ελλάδος μαζί με το αναλογιστικό έλλειμμα των Ταμείων, προβλέπεται να φτάσει στο… 800% του ΑΕΠ το 2060.

Προβόπουλος: Εκθεση ΔΝΤ μίλαγε για ξεχείλωμα χρέους το 2009

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Προβόπουλου, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προκάλεσε η επίθεση που δέχτηκε από διάφορες πλευρές για τις πρόσφατες δηλώσεις του σε σχέση με το ελληνικό χρέος.

Σε σχόλιο του μέσω Facebook o κ. Προβόπουλος ανέφερε: «Επειδή αρκετοί δεν κατάλαβαν ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι ακριβώς είπα σε πρόσφατη ομιλία μου, ιδού η σχετική μελέτη του Δ.Ν.Τ του Ιουλίου 2009, τα ονόματα των συγγραφέων και η σχετική περικοπή στην σελ 15 της μελέτης, ιδιαίτερα η παράγραφος με τίτλο: Debt. Η μελέτη αυτή έχει αναρτηθεί από το Δ.Ν.Τ.

Άρα όλοι όφειλαν από τότε να γνωρίζουν τα όσα πρόσφατα υπενθύμισα γύρω από το θέμα. Κι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αποκάλυψη δίκη μου, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Το θέμα ήταν γνωστό τοις πάσι από το 2009».

Και πράγματι όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες, στην έκθεση αυτή, που υπογράφεται στις 2 Ιουλίου του 2009, από τρία στελέχη του ΔΝΤ, μεταξύ αυτών ο Μπόμπ Τράα και η… Ντέλια Βελκουλέσκου, αναφέρεται σαφώς, στα εδάφια που επικαλείται ο κ. Προβόπουλος ότι το χρέος της Ελλάδος μαζί με το αναλογιστικό έλλειμμα των Ταμείων, προβλέπεται να φτάσει στο… 800% του ΑΕΠ το 2060, αν δεν ληφθούν μέτρα σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής, για να διορθωθεί η κατάσταση.

Αλλά τότε η ελληνική πολιτική σκηνή ήταν ακόμη… αμέριμνη απέναντι στις προειδοποιήσεις. Κι έκανε πως δεν… καταλάβαινε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v