Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Θέλουμε πλήρη και πιστή εφαρμογή του προγράμματος

«Η Ευρ. Επιτροπή είχε καταλυτική συμμετοχή στο να γίνει η συμφωνία τον περασμένο Αύγουστο για το πρόγραμμα και μένουμε στους όρους του», δηλώνει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Δεν σχολιάζουμε διαρροές.

Κομισιόν: Θέλουμε πλήρη και πιστή εφαρμογή του προγράμματος

«Δουλεύουμε με αφοσίωση, καλή τη πίστη και «erga omnes» (σ.σ. έναντι όλων) για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν με όλους τους στόχους να επιτυγχάνονται».

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση για τη διαρροή στα WikiLeaks και το κατά πόσο είναι πλέον εφικτή η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ως τα τέλη Απριλίου.

Όπως είπε, «η Κομισιόν είχε καταλυτική συμμετοχή στο να γίνει η συμφωνία τον περασμένο Αύγουστο για το πρόγραμμα και μένουμε στους όρους του. Θέλουμε να εφαρμοστεί πλήρως και πιστά στηριγμένοι σε μια δίκαια αξιολόγηση και δουλεύουμε ώστε αυτό να συμβεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο αισθάνεται ασφαλής η «Κομισιόν» μετά την διαρροή συνομιλιών τόνισε ότι η Κομισιόν δεν θα σχολιάσει και δεν θα κάνει κρίσεις σε διαρροές. Σε ότι αφορά την πιθανότητα συμφωνίας επανέλαβε την προηγούμενη δήλωσή του.

Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να φτάσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία, επανέλαβε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι στην «ίδια πλευρά» με το ΔΝΤ τόνισε ότι όλοι οι Θεσμοί επέστρεψαν στην Αθήνα για να εργαστούν με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο.

«Σήμερα έχουμε τα πλέον απτά αποτελέσματα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σχολιάζοντας την αρχή επιστροφών μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία.

Σημείωσε παράλληλα ότι προχωρούν οι πρώτες μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Πρόκειται για Σύριους που μετακινήθηκαν σε Γερμανία, Φινλανδία, ενώ θα μεταφερθούν αύριο και στην Ολλανδία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v