Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερολίνο: Δεν θα διχαστούμε με το ΔΝΤ

"Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα βρεθεί λύση με την Ελλάδα αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά", τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γέγκερ. Περιμένουμε κλείσιμο της αξιολόγησης τέλη Απριλίου - αρχές Μαϊου.

Βερολίνο: Δεν θα διχαστούμε με το ΔΝΤ

Περιμένουμε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου - αρχές Μαϊου, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

"Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα βρεθεί λύση με την Ελλάδα αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά", τόνισε ο Μάρτιν Γέγκερ. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει διχασμός μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού οικονομικών επιβεβαίωσε και τη συνομιλία του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε με τον Ελληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το σαββατοκύριακο.

Σημείωσε δε ότι δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα "κουρέματος" τους ελληνικού χρέους.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τηλεφωνική επαφή την Κυριακή μεταξύ της Αγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συζητήθηκε η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος.

Παράλληλα, τόνισε ότι για το Βερολίνο δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται υποκλοπές και διαρροές. «Κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Όχι για εμάς. Για εμάς στο Βερολίνο αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v