Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση Θάνου-Τσατάνη: Προθεσμία 10 ημερών για να δώσει «εξηγήσεις» έλαβε η εισαγγελέας

Nομικοί κύκλοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης από την έρευνα της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Υπόθεση Θάνου-Τσατάνη: Προθεσμία 10 ημερών για να δώσει «εξηγήσεις» έλαβε η εισαγγελέας

Προθεσμία δέκα ημερών δια του συνηγόρου της προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος της έλαβε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Αντι της εισαγγελέως, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου συνάντησε ο συνήγορος της Θέμης Σοφός στον οποίο και δόθηκε έγγραφο που εξειδικεύει «τι είναι αυτό που της αποδίδεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, καλεί την εισαγγελέα να απαντήσει σε τρία ερωτήματα:

-Ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να φτάσει στα χέρια της η δικογραφία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,

- Αν υπήρχε συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για να διερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα από την ελληνική δικαιοσύνη. (σ.σ. συμφωνία η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου φέρεται να έγινε επεισόδιο μεταξύ της κ. Τσατάνη και τον αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου),

-Αν «συμπτωματικά» την ημέρα που κάλεσε σε εξηγήσεις τον επιχειρηματία εξέδωσε διάταξη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του.

Οι «διευκρινιστικές ερωτήσεις» ήρθαν από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά την αναφορά της Γεωργίας Τσατάνη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία χαρακτήριζε αόριστη την κλήση που έλαβε, κατηγορούσε για μεροληπτική στάση την κ. Θάνου και ζητούσε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κ. Τσατάνη, πάντως, έλαβε, μέσω του συνηγόρου της, προθεσμία δέκα ημερών για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της. Ωστόσο, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης από την έρευνα της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Αλλωστε ,στην αναφορά της άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θέτει εαυτόν στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και εγείρει ζητήματα μεροληπτικής στάσης και ως εκ τούτου εξαίρεσης της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v