ΝΔ: Επίθεση στον Τσίπρα και... άνοιγμα στις ΗΠΑ

Οι στόχοι του υπερατλαντικού ταξιδιού του προέδρου της ΝΔ. «Σκληρό ροκ» για διαρροές και διαπραγμάτευση. Ικανοποίηση από τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές.

ΝΔ: Επίθεση στον Τσίπρα και... άνοιγμα στις ΗΠΑ

Για το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι, με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ, ετοιμάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς από την Πέμπτη και για πέντε ημέρες θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, προσκεκλημένος των ομογενών ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι τελετάρχης στην μεγάλη παρέλαση που θα διοργανωθεί την 10η Απριλίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και σημαντικές επαφές, όπως με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, στελέχη της ομογένειας, Ελληνοαμερικανικούς και Αμερικανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να αναδείξει το ζήτημα της ψήφου των ομογενών με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα», την ίδια ώρα που θα επιχειρήσει να σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς με τον αμερικανικό παράγοντα. Άλλωστε, και προσωπικά ο ίδιος έχει περάσει αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ από φοιτητής ακόμα, «επένδυση» που θα προσπαθήσει να... κεφαλαιοποιήσει πλέον σε πολιτικό επίπεδο.

Και μια πολύ καλή αφορμή γι' αυτό, κατά τη Συγγρού, είναι οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου στη Νέα Υόρκη, που «δίνουν μία σημαντική δυνατότητα όχι μόνο στους Έλληνες αξιωματούχους αλλά κυρίως σε Αμερικανούς πολιτικούς να τιμήσουν και να γιορτάσουν μαζί τις βασικές αξίες του Ελληνισμού: Δημοκρατία, συμμετοχικότητα, ελευθερία και πάνω από όλα προσωπική και οικογενειακή προκοπή».

«Πρέπει να φύγουν»

Στο εσωτερικό της χώρας, πάντως, το «σκληρό ροκ» συνεχίζεται εκ μέρους της ΝΔ όσον αφορά στην αντιπολιτευτική της ρητορική, μέσα από την οποία χθες, για μία ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες, ζητήθηκε η παραίτηση της κυβέρνησης. «Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου πρέπει να φύγουν», είναι η χαρακτηριστική αναφορά της Συγγρού, η οποία έδωσε συνέχεια στο θέμα των αποκαλύψεων των διαρροών για το ΔΝΤ, διατυπώνοντας επτά ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό που «χρήζουν απαντήσεων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια» του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ δηλώνει εξαιρετικά ανήσυχος για την εξέλιξη και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, οι οποίες, όπως λέει σε συνομιλητές του, «βλάπτονται σοβαρά από τη σκηνοθετημένη δραματοποίηση».

Η κυβέρνηση, σημειώνει συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ, «αντί να χρονοτριβεί με επιστολές και διενέξεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, θα πρέπει επιτέλους να κάνει κάποια στιγμή τη δουλειά της για να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Η κωλυσιεργία και οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Έξι μήνες μετά και η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα, με ευθύνη της κυβέρνησης».

Ας καταλάβουν στην κυβέρνηση, υποστηρίζουν στη Συγγρού, ότι αν καταρρεύσει το υφιστάμενο πρόγραμμα, καταρρέει αυτομάτως και η χώρα. «Έχουν ευθύνη. Οι χειρισμοί τους είναι επικίνδυνοι. Η κυβέρνηση υποκύπτει ξανά σε λογικές Βαρουφάκη: Η επικοινωνία υποκαθιστά τη σοβαρότητα των στιγμών. Η χώρα ωθείται σε αδιέξοδο», τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ανοίγουμε τις πόρτες»

Αναφορικά με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο γαλάζιο στρατόπεδο για το 10ο τακτικό συνέδριο, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει την ικανοποίησή του για την προσέλευση των νεοδημοκρατών στις κάλπες, για να αναδείξουν τους νέους Προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων, τα μέλη των Τοπικών Επιτροπών και να επιλέξουν τις 2.436 συνέδρους. Συνολικά, ψήφισαν 126.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας, από το σύνολο των 420.000 περίπου που είχαν δικαίωμα ψήφου.

«Η προσπάθεια για να χτίσουμε τη ΝΔ από την αρχή έχει ξεκινήσει και υλοποιείται καθημερινά», σημειώνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως «σε μια εποχή μεγάλης ασφυξίας και μιας κυβέρνησης η οποία περιορίζεται σε μια κλειστή παρέα, εμείς ανοίγουμε τις πόρτες της ΝΔ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v