Συντηρεί την πίεση η ΝΔ

Αξιολόγηση και διαρροές WikiLeaks στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας. Ο φόβος για επανάληψη των γεγονότων του 2015. Τα νέα μέτρα, η διαφθορά και η προσωπική αποδόμηση Τσίπρα.

Συντηρεί την πίεση η ΝΔ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξακολουθεί να ασκεί η ΝΔ προς την κυβέρνηση, με αιχμές του δόρατος την οικονομία και τις πρόσφατες διαρροές των WikiLeaks. Οι αντιπολιτευτικοί τόνοι έχουν πιάσει «κόκκινο», ιδίως από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, στην οποία, όπως λέει, δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη και κάθε μέρα που περνά καταστρέφει ολοένα και περισσότερο τη χώρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να φύγει», είναι το σύνθημα που επί καθημερινής βάσης επαναλαμβάνουν τα γαλάζια στελέχη και ενώ στη Συγγρού έχει σημάνει εκλογικός συναγερμός. Μία από τις ερμηνείες άλλωστε που δίνουν στην «υπερδραματοποίηση» της υπόθεσης του ΔΝΤ εκ μέρους της κυβέρνησης σχετίζεται με τον «πρόθεση του πρωθυπουργού να... δραπετεύσει», επικαλούμενος τον πόλεμο που δέχεται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Και με βάση αυτό το δεδομένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει τα γαλάζια στελέχη σε ετοιμότητα «για παν ενδεχόμενο».

Όπως αναφέρει συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, «επί τέσσερις ημέρες η κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της βασίζεται αποκλειστικά πάνω στη σαθρή βάση μιας υποκλοπής. Η Ελλάδα, μέσα από αυτή την ιστορία, απομονώθηκε ακόμα περισσότερο και τελικά βγαίνει χαμένη».

Η κατάσταση, υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, θυμίζει έντονα τις περσινές εποχές, όταν «το Μαξίμου διαβεβαίωνε πως καθαρογράφεται η συμφωνία και τελικά, στο παρά ένα, ήρθε ο επώδυνος συμβιβασμός σε όλα τα σκληρά μέτρα που μας επέβαλαν οι δανειστές». Όσον αφορά την ημερομηνία-ορόσημο της 22ας Απριλίου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η ίδια πηγή αναρωτιόταν: «Γιατί να τους πιστέψουμε; Σε τι από όλα όσα έχουν πει επαληθεύτηκαν; Και επιμένουν να μιλούν για φορολογικές ελαφρύνσεις, την ώρα που ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα 5,5 δισ. ευρώ».

Με φόντο τη διαφθορά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη προσκεκλημένος των Ελλήνων ομογενών, επιχειρεί να «χτυπήσει» τον Αλέξη Τσίπρα και στο... δυνατό του σημείο, αυτό της διαφθοράς. Ήδη, το αποτέλεσμα της μονομαχίας των δύο ανδρών στη Βουλή με αντικείμενο τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά αποτιμήθηκε θετικά από τη Συγγρού, η οποία συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία να προσπαθεί να πλήξει τον πρωθυπουργό πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ για την κατασκευαστική εταιρία που διατηρούσε ο κ. Τσίπρας με τον Νίκο Παππά, η ΝΔ τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα επίσημα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2009 και 2010, προκειμένου να φανεί πραγματικά αν είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρία, καθώς και το αντίτιμο της μεταβίβασης. Το σκεπτικό του επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αποδομήσουν τον πρωθυπουργό και σε προσωπικό επίπεδο ενώπιον των πολιτών, στερώντας του κάθε επιχείρημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά.

«Ο πρωθυπουργός θυμίζει χειρουργό που μαθαίνει ιατρική την ώρα μιας σοβαρής επέμβασης. Η μόνη λύση είναι να φύγει από το χειρουργείο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, την ίδια ώρα που ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης σημείωνε πως «ο Τσίπρας προτιμά να σώσει τον εαυτό του και το κόμμα του, προτιμά να αυξήσει τους φόρους για να μην πειράξει την εκλογική του πελατεία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v