Μαξίμου: Οσοι ζητούν εκλογές εκτίθενται

«Για να διασώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές. Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται», το σχόλιο της Ο. Γεροβασίλη.

Μαξίμου: Οσοι ζητούν εκλογές εκτίθενται

Την εκλογολογία που εγκαινίασε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές επιχειρεί να ανακόψει το Μαξίμου.

Πόσο μάλλον που αρχίζει να βρίσκει έδαφος και στις κυβερνητικές κοινοβουλευτικές ομάδες.

Κι αυτό διότι βουλευτές θέτουν ερωτήματα εάν στήνεται «σκηνικό εκλογών» πίσω από την κόντρα με το ΔΝΤ, τη θολούρα που επιφέρει η αναζήτηση νέων έμμεσων φορολογικών μέτρων για να καλυφθεί το 1,8 δισ. ευρώ και οι «εκπτώσεις» σε εξαγγελίες όπως το φρενάρισμα των προσλήψεων.

«Εκ του ασφαλούς εκλογές»

Σ' αυτό το πλαίσιο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη απάντησε σήμερα στο εκλογικό αίτημα του Κ. Μητσοτάκη δίνοντας και την ανάλογη ερμηνεία. Ως ακολούθως:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στη χώρα, έπεσαν στο κενό.

Δεν αντέχει στη σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος.

Για να διασώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές. Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v