Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μείωση του ορίου ELA για ελληνικές τράπεζες κατά 1,4 δισ.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,1 δισ. αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, υπογραμμίζει η ΤτΕ.

Νέα μείωση του ορίου ELA για ελληνικές τράπεζες κατά 1,4 δισ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε το όριο χρήσης του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,4 δισ. ευρώ, στα 69,9 δισ. ευρώ, μετά από σχετικό αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ είχε μειώσει το όριο του ELA κατά μόλις 100 εκατ., στα 71,3 δισ. ευρώ, στις 17 Μαρτίου.

Αναλυτικά, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, «στις 6 Απριλίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 69,9 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,4 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v