Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Λύση για Ελλάδα χωρίς ελάφρυνση χρέους

Οσοι μιλούν για ελάφρυνση χρέους απλά «δεν θέλουν να μιλήσουν για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία. Βλέπει συμφωνία τις επόμενες λίγες εβδομάδες.

Σόιμπλε: Λύση για Ελλάδα χωρίς ελάφρυνση χρέους

«Αρκετά αισιόδοξος» ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα τις «επόμενες λίγες εβδομάδες» εμφανίστηκε ο Β. Σόιμπλε μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή δεν θα περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους.

«Θα βρούμε λύση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν θα έχει τίποτα να κάνει με την ανακούφιση χρέους αλλά περισσότερο με την Ελλάδα να πρέπει να κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση του να γίνει ανταγωνιστική οικονομία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ARD.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Reuters, είπε ότι δεδομένου ότι οι ωριμάνσεις του ελληνικού χρέους φτάνουν ήδη στα 35 χρόνια και οι πληρωμές τόκων πάγωσαν για δέκα χρόνια, άνθρωποι που μιλούν για ελάφρυνση χρέους απλά «δεν θέλουν να μιλήσουν για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα», ενώ η Αθήνα πρέπει να καλύψει τους όρους που τέθηκαν.

«Βοηθούμε την Ελλάδα, αγοράζουμε χρόνο», είπε προσθέτοντας ότι οι δανειστές πάντα τηρούσαν τις συμφωνίες, αλλά ήταν δύσκολο για την Αθήνα να κάνει το ίδιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v