Σημαντική η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, λένε πηγές της ΕΕ

Οι διαπραγματεύσεις θα σταματήσουν από σήμερα, ώστε να μπορέσουν οι επικεφαλής των θεσμών και οι ελληνικές αρχές να συμμετάσχουν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.

Σημαντική η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, λένε πηγές της ΕΕ

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις κάνουν λόγο ευρωπαϊκές πηγές σχετικά με την πορεία αξιολόγησης, μετά την απόφαση να διακοπούν προσωρινά οι συζητήσεις, ενόψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Από τότε που επέστρεψε η αποστολή των θεσμών στις 2 Απριλίου, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος για συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. 

Οι διαπραγματεύσεις θα σταματήσουν από σήμερα, ώστε να μπορέσουν οι επικεφαλής των θεσμών και οι ελληνικές αρχές να συμμετάσχουν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά το πέρας των εργασιών του ΔΝΤ, με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τα εκκρεμή ζητήματα το ταχύτερο δυνατό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v