Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιτσιόρλας: Ζητάμε παράταση του στόχου ιδιωτικοποιήσεων

Τρεις ακόμη προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, έως τις 31 Μαΐου οι δεσμευτικές. Παράταση έως τα τέλη Ιουλίου στις προσφορές για τον ΟΛΘ.

Πιτσιόρλας: Ζητάμε παράταση του στόχου ιδιωτικοποιήσεων

Η Ελλάδα αναζητά την έγκριση των θεσμών για να παραταθεί κατά ένα έτος ο στόχος για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις ύψους 6,4 δισ. ευρώ, επισημαίνει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στο Reuters. 

Ο κ. Πιτσιόρλας σημειώνει ότι οι ιταλικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι έχουν υποβάλει αίτηση αρχικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ότι αναμένει τρεις ακόμη προσφορές

"Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται, έχουν ήδη υποβάλει επίσημα το ενδιαφέρον τους και περιμένουμε εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος από τους ρωσικούς σιδηρόδρομους (RZD) και την ελληνική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είτε σε κοινοπραξία είτε ξεχωριστά", υπογράμμισε. 

"Επίσης, περιμένουμε από την COSCO να εκδηλώσει ενδιαφέρον", υπογράμμισε. 

Η προθεσμία για την υποβολή αρχικού ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ λήγει στις 15 Απριλίου και όσοι περάσουν στην επόμενη φάση θα κληθούν να υποβάλουν προσφορές έως τις 31 Μαΐου.

Αναφορικά με τον ΟΛΘ, ο κ. Πιτσιόρλας επιβεβαίωσε την παράταση στον διαγωνισμό, με την προθεσμία υποβολής προσφορών να παρατείνεται για τα τέλη Ιουλίου.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v