Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H FIFA έστειλε την επιστολή με τις δεσμεύσεις και αρχίζει το Κύπελλο

Έρχεται στην Αθήνα κλιμάκιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να προχωρήσει την εναρμόνιση των κανόνων και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την ενεργοποίηση της επιτροπής δεοντολογίας.

H FIFA έστειλε την επιστολή με τις δεσμεύσεις και αρχίζει το Κύπελλο

Η FIFA αποδείχθηκε συνεπής στη δέσμευσή της απέναντι στον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, έτσι δύο 24ωρα μετά το ραντεβού των τριών πλευρών (συμπεριλαμβάνεται και η ΕΠΟ) έστειλε τη δεσμευτική για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιστολή με τα συμφωνηθέντα της Τρίτης.

Παράλληλα ήρθε από την ΕΠΟ και η αίτηση ακύρωσης της προσφυγής της στο ΣτΕ και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επανέναρξη του θεσμού, με την ομοσπονδία να εξετάζει τις πιθανές ημερομηνίες για να διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός.

Από το Υπουργείο υπάρχει ικανοποίηση από το περιεχόμενο της επιστολής, αφού διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν... παγίδες όπως η αλλαγή στελέχωσης των πειθαρχικών οργάνων, ενώ σε αυτή αναφέρεται και πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Ελλάδα επιτροπή της FIFA με σκοπό να μεριμνήσει για την πλήρη εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία.

Επίσης αναφέρεται πως θα γίνει συζήτηση για πιθανά άρθρα που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο, ωστόσο ο Υφυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν διαπραγματεύεται ότι έχει να κάνει με το νόμο 4326/2015 που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Εξάλλου ο Κοντονής έχει δώσει προθεσμία 15 ημερών σε FIFA και ΕΠΟ ώστε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα αλλιώς η συζήτηση περι Grexit θα επανέλθει.

Μέσα στα συμφωνηθέντα είναι να δημιουργηθεί άμεσα το νομικό πλαίσιο για την παραπομπή των 7 ποινικά διωκόμενων στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα μπορεί πλέον να επιλαμβάνεται και για αδικήματα που τελέστηκαν πριν την σύστασή της τον Ιούνιο του 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v