«Φωτιές» στη ΝΔ με το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Καταγγελίες, ενστάσεις και διαρροές βάζουν «νάρκες» στο εσωτερικό της ΝΔ. Θα ανακοινώσουν αποτελέσματα για εκλογές που αμφισβητείται ότι έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Δυσφορία Μητσοτάκη για τις διαδικασίες. Θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.

«Φωτιές» στη ΝΔ με το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που έλαβε χώρα χθες και προχθές στη Θεσσαλονίκη και το οποίο ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, εν μέσω καταγγελιών ότι δεν έγιναν ψηφοφορίες για την Κεντρική Επιτροπή, αλλά και για τους εκπροσώπους της Οργάνωσης στο συνέδριο της ΝΔ της επόμενης εβδομάδας.

Είναι η πρώτη φορά που εξελίσσεται με αυτόν τον τρόπο συνέδριο της γαλάζιας παράταξης, αν και με σημερινή επίσημη ανακοίνωσή της η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ υποστηρίζει πως όλα κύλησαν ομαλά και τα συνολικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν μέχρι το βράδυ. Ήδη ανακοινώθηκαν οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην πολιτική επιτροποή της ΝΔ και εκκρεμούν οι σύνεδροι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί με έκδηλο προβληματισμό τις εξελίξεις. Στενοί συνεργάτες του εκφράζουν σε όλους τους τόνους την απογοήτευσή τους για την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.

«Η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες», λένε μέλη της ΟΝΝΕΔ μετά το χθεσινό συνέδριο, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να αποδοθούν ευθύνες.

Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Παράλληλα δεν αποκλείεται η ΝΔ να μην τα αποδεχθεί ως έγκυρα.

Παρασκηνιακά διεξάγεται μια σκληρή μάχη για τον έλεγχο της πλειοψηφίας της γαλάζιας νεολαίας από διάφορες ομάδες και ενώ ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης, που εξελέγη ως ο μόνος υποψήφιος πριν από λίγο καιρό, φέρεται να διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με τον απερχόμενο γραμματέα της Π.Ε. και πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, όχι όμως και με τον κ. Μητσοτάκη.

Παρόλο, πάντως, που στην ηγετική ομάδα της ΝΔ υπάρχει έντονη δυσφορία για τον κ. Παπαμιμίκο στον οποίο καταλογίζονται προσωπικά παιχνίδια, όπως καταγγέλλεται ότι έπραξε και στις εσωκομματικές εκλογές για τους προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος, φήμες που τον θέλουν να φλερτάρει με τη διαγραφή του δεν επιβεβαιώνονται από τη Συγγρού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά βρίσκεται η έγγραφη καταγγελία μελών του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και όπως όλα δείχνουν, το σήριαλ θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Ιωαννίδης: «Πλήρης διάλυση»

Με ανάρτησή του στο facebook, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, που αποχώρησε από τη διαδικασία, καταγγέλλει: «Δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία , οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις και ψηφοφορίες ενώ δεν αποφασίστηκε καμία τροποποίηση του κανονισμού. Πλήρης διάλυση. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις, οδηγούν την οργάνωση στον γκρεμό και στην πλήρη απαξίωση χωρίς να αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της . Θα μας βρουν απέναντι».

Αφορμή για αυτή την εικόνα που δείχνει η γαλάζια νεολαία ήταν ο αριθμός των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Η αρχική σκέψη ήταν ο αριθμός να μειωθεί, κάτι όμως με το οποίο δεν συμφωνούσαν αρκετοί. Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων δεν έβγαλαν αποτέλεσμα, οι εκλογές δεν έγιναν και οι καρέκλες των συνέδρων μαζεύτηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου Ευόσμου χωρίς πρακτικά να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, μετά τα μεσάνυχτα φέρονται να συγκεντρώθηκαν σε άλλο χώρο μέλη της ΟΝΝΕΔ, κυρίως από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου έστησαν ατύπως τις κάλπες, προκειμένου να υπάρξει ένα αποτέλεσμα, λίγοι όμως αναγνωρίζουν αυτή τη διαδικασία.

Περίπου στη 01:30, η ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε ότι «ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής αργά το βράδυ λόγω τεχνικών προβλημάτων», ενώ σήμερα, με δήλωσή του, ο Βασίλης Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία και ανακοίνωσε τη μείωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από 180 σε 120.

Σχόλιο της Κουμουνδούρου

Θέση στο ζήτημα πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του στηλιτεύει τη Συγγρού και το «πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ» που προκύπτει από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. «Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συστήματος της διαπλοκής να μας πείσει για το «φιλελεύθερο» και «εκσυγχρονιστικό» πνεύμα που επικρατεί στη ΝΔ, υπό τον κ. Μητσοτάκη, ο εκφυλισμός και η αποσύνθεση, οι μάχες μέχρις εσχάτων για τη νομή της κομματικής εξουσίας, οι συγκρούσεις «βαρόνων» και κομματαρχών στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ.

Αυτή η εικόνα δεν παραπέμπει σε «οξυγόνο», αλλά στη γνωστή, από δεκαετίες, δυσωδία του πελατειακού κράτους και της εξυπηρέτησης προσωπικών και άλλων συμφερόντων. Ο κόσμος, όμως, τους έχει καταλάβει. Όσο κι αν προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν ένα πρόσωπο «νέων», «άφθαρτων» και «σοβαρών τεχνοκρατών», παραμένουν ίδιοι κι απαράλλαχτοι», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v