ΝΔ: «Σκιές» για το Συνέδριο μετά το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ

Ο κίνδυνος να «τιναχθεί στον αέρα» το συνέδριο. Προ των πυλών ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη. Οι φατρίες, οι ομάδες και τα προσωπικά παιχνίδια.

ΝΔ: «Σκιές» για το Συνέδριο μετά το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ

Την πρώτη της σοβαρή κρίση εσωστρέφειας περνά από το Σάββατο η ΝΔ επί αρχηγίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια του νέου προέδρου για αναγέννηση της παράταξης. Ο δρόμος για το 10ο συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά την προσεχή Παρασκευή, όπως αποδεικνύεται, μόνο με «ροδοπέταλα» δεν είναι στρωμένος και ήδη ορισμένοι άρχισαν να αμφισβητούν και να... ακυρώνουν τις όποιες αποφάσεις λάβει αυτό για τη ΝΔ της επόμενης μέρας.

Το φιάσκο του συνεδρίου της γαλάζιας νεολαίας ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνώριζαν, ωστόσο παρέμενε μόνο θέμα των ιδιωτικών συζητήσεων και του πολιτικού... κουτσομπολιού. Ότι δηλαδή σε εξέλιξη βρίσκονται αφενός ένας πόλεμος -συχνά κάτω από το τραπέζι- μεταξύ των ομάδων και των φατριών που εξακολουθούν να λειτουργούν εντός της ΝΔ και στοχεύουν στη μεγαλύτερη εσωκομματική τους επιρροή και αφετέρου προσωπικά παιχνίδια συγκεκριμένων στελεχών, τα οποία ψάχνουν τις πιο «αποδοτικές» συμμαχίες στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται εντός της παράταξης.

Όπως και να 'χει, η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ένα κόμμα που ζητά εκλογές και είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να εκφράζει την απογοήτευσή του «για την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ», δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά σε... δόσεις, θεωρεί τον απερχόμενο Γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο ως έναν από τους βασικούς υπαίτιους της κατάστασης και ζητά άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ -προσκείμενο στον κ. Παπαμιμίκο- Βασίλη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και σήμερα σκοπεύει να ανακοινώσει «ηχηρές» αποφάσεις, με τις διαγραφές στελεχών να μην αποκλείονται, την ώρα που κάποιοι μιλούν ακόμα και για διάλυση της Οργάνωσης της γαλάζιας νεολαίας -τουλάχιστον στην παρούσα μορφή της. Στον αντίποδα, κάποιοι, επικαλούμενοι το καταστατικό του κόμματος σύμφωνα με το οποίο «υπάρχει οργανωτική αυτοτέλεια στην ΟΝΝΕΔ», εκτιμούν πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασής του στα της νεολαίας.

«Από την αρχή»

«Αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Νέα Δημοκρατία από την αρχή είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», τονίζει πάντως τακτικός συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ, που καλείται τις λίγες επόμενες μέρες μέχρι το συνέδριο να κλείσει τις «ανοιχτές πληγές» και ενώ την ίδια ώρα νεολαίοι της παράταξης φέρονται να ετοιμάζουν επιστολή, κατηγορώντας τον ίδιο και το περιβάλλον του για προσπάθεια ελέγχου της ΟΝΝΕΔ.

Όσο για τις εκλογές του Σαββατόβραδου, οι απόψεις φυσικά διίστανται. Η πλευρά του προέδρου Βασίλη Γεωργιάδη επιμένει ότι έγιναν κανονικά με τη συμμετοχή 796 από τους 1.116 συνολικά συνέδρους, κάτι με το οποίο διαφωνούν -εκτός της επίσημης Συγγρού- και πολλοί άλλοι, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΔΑΠ Γιάννης Αναστασόπουλος και ο αντιπρόεδρος του οργανωτικού του συνεδρίου Πάρης Σκιαδόπουλος.

Μιλούν για «φαρσοκωμωδία» και για στήσιμο των καλπών μόνο και μόνο για να τραβηχτούν φωτογραφίες και όχι για τη διενέργεια πραγματικών αρχαιρεσιών. Και όλα αυτά, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων είχε αποχωρήσει πριν από τις 11 μ.μ. (με προγραμματισμένη ώρα έναρξης των εκλογών τις 17.30) και οι υπάλληλοι του Δήμου Ευκαρπίας μάζευαν τις καρέκλες από το κλειστό γυμναστήριο όπου γινόταν το συνέδριο!

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις εκλογές για την ανάδειξη των 66 προέδρων των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟΔΕ) όλης της χώρας, με κάποιους υποψηφίους να καταγγέλλουν «ελλιπείς εκλογικούς καταλόγους», «διορισμούς εκλεκτόρων από το παράθυρο» και τη δράση αντιπάλων τους, ενώ στη Β1 ΝΟΔΕ ο νέος πρόεδρος ανακηρύχθηκε με το... στρίψιμο νομίσματος, λόγω ισοψηφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v