Διεθνές συνέδριο για το Design από το ΚΕΠΑ

Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση καλών πρακτικών εφαρμογής του Design Driven Innovation (καινοτομία με τη Μεθοδολογία Design) τόσο στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, όσο και σε επίπεδο πολιτικής.

Διεθνές συνέδριο για το Design από το ΚΕΠΑ

Με τη συμμετοχή ομιλητών από την Ε.Ε., από σημαντικά κέντρα Design της Ευρώπης και από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και επιχειρηματίες και εκπροσώπους επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών φορέων της Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, από το ΚΕΠΑ σε συνεργασία με το Design for Europe, το διεθνές συνέδριο «INNOVATION ID2016» για τη μεθοδολογία Design (σχεδιασμός) ως καταλύτη της καινοτομίας.

Στόχος του συνεδρίου, είναι η παρουσίαση καλών πρακτικών εφαρμογής του Design Driven Innovation (καινοτομία με τη Μεθοδολογία Design) τόσο στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, όσο και σε επίπεδο πολιτικής.

Πέρα από τις ομιλίες στο συνέδριο θα διεξαχθούν δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας για τα ζητήματα εφαρμογής πολιτικής στον τομέα του σχεδιασμού και του τρόπου με τον οποίο οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τη Μεθοδολογία Design για τη βιωσιμότητά του εγχειρήματός τους, καθώς και ένα θεματικό εργαστήριο (workshop).

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής του ΚΕΠΑ στο έργο της Ε.Ε. «Design for Europe» μαζί με 13 άλλους φορείς από χώρες της Ε.Ε., εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το ΚΕΠΑ με αφορμή τα εικοσιπέντε χρόνια δραστηριότητάς του σε θέματα διαχείρισης ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και σε ζητήματα προώθησης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και υποστηρίζεται από τους φορείς: ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΑΖΚ, City College, Iνστιτούτο Γκαίτε, Dukakis Center, Creativity Platform, MIT Enterprise Forum Greece, Dromeas & SKG Startupers.

Σημειώνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ενώ η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι στα Αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες (πρόσκληση, πρόγραμμα, ομιλητές, κ.λπ.) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ: www.e-kepa.gr καθώς και τη σελίδα του συνεδρίου στο facebook: facebook.com/InnovationID.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v