Στη Δικαιοσύνη στέλνει τον Σταύρο Ψυχάρη η Βουλή

Ο εκδότης είχε πάρει προθεσμία έως τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να προσκομίσει τα παραστατικά, ωστόσο δεν το έπραξε. Δεν παραπέμπεται για τα πόθεν έσχες που δεν κατέθεσε καθώς η υπόθεση έχει παραγραφεί μετά την πενταετία.

Στη Δικαιοσύνη στέλνει τον Σταύρο Ψυχάρη η Βουλή

Στη Δικαιοσύνη παρέπεμψε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον εκδότη-ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, αφού δεν προσκόμισε τα παραστατικά που του είχαν ζητηθεί σχετικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του.

Ο κ. Ψυχάρης είχε πάρει προθεσμία 15 ημερών (έως τα τέλη Μαρτίου) προκειμένου να προσκομίσει τα παραστατικά (απόκτησης και μεταβίβασης μετοχών, καταθέσεων, συμβάσεις δανείων κ.α.), ωστόσο δεν το έπραξε, ζητώντας μία εβδομάδα επιπλέον. Όμως και αυτή εξέπνευσε, έτσι τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να παραπέμψουν την υπόθεση στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αναφορικά με τα πόθεν έσχες τα οποία δεν κατέθεσε ο κ. Ψυχάρης κατά την περίοδο 1997-2007, η Επιτροπή αποφάσισε να μην παραπεμφθεί, διότι η μη κατάθεση δήλωσης πόθεν έσχες εκείνη την περίοδο ήταν πλημμέλημα και σήμερα έχει παραγραφεί μετά την παρέλευση πενταετίας.

Η Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι είναι σωστά τα πόθεν έσχες που κατέθεσε, ως υπουργός Οικονομικών, ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, διότι ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν είχε καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες και έβγαζε στο εξωτερικό τα χρήματά του.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, η ΝΔ αναμένεται να θέσει το ζήτημα του πόθεν έσχες του Αλ. Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v