Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank-ETE: Διαψεύδουν προχωρημένες συζητήσεις για ρουμανικές θυγατρικές

Τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank διαψεύδουν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της ρουμανικής θυγατρικής της πρώτης στη δεύτερη. Tι δηλώνουν κύκλοι της πρώτης και στελέχη της δεύτερης τράπεζας.

Eurobank-ETE: Διαψεύδουν προχωρημένες συζητήσεις για ρουμανικές θυγατρικές

Tην εξαγορά της ρουμανικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας Banca Romaneasca από την Bancpost, θυγατρική της Eurobank στη χώρα, εξετάζουν οι δύο ελληνικοί όμιλοι, σύμφωνα με δημοσίευμα ρουμανικής εφημερίδας.

Οπως αναφέρεται, οι δύο πλευρές έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το τελευταίο διάστημα, διερευνώντας το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank όμως διαψεύδουν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της ρουμανικής θυγατρικής της πρώτης στη δεύτερη.

"Αυτή την περίοδο υπάρχουν διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ των συστημικών εγχώριων τραπεζών για την αναδιάταξη της παρουσίας τους στη Ρουμανία και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από τα πλάνα αναδιάρθρωσης, οι οποίες δεν έχουν φθάσει στο σημείο μορφοποίησης σχημάτων και λύσεων", αναφέρουν στελέχη της Eurobank.

Από την πλευρά τους, κύκλοι της Εθνικής διαψεύδουν το δημοσίευμα, χωρίς να προχωρούν σε σχολιασμό των λεπτομερειών του.

Σύμφωνα πάντα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, η Bancpost, με μερίδιο αγοράς 3%, κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων τραπεζών της χώρας ενώ η Banca Romaneasca, με μερίδιο 1,7%, συγκαταλέγεται στη 14η θέση.

Η θυγατρική της Alpha Bank στη χώρα βρίσκεται στην 8η θέση, με μερίδιο αγοράς περίπου 4%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v