Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρούγκαλος: Κατατίθεται αύριο το ασφαλιστικό

Ανοιχτός σε βελτιώσεις αλλά όχι σε άλλες μειώσεις συντάξεων ο υπουργός. Στο 65% η εισπραξιμότητα των εισφορών με το νέο ασφαλιστικό. Δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση με θεσμούς. Μετά το Πάσχα η ψήφιση. Τι είπε για τις συντάξεις των βουλευτών.

Κατρούγκαλος: Κατατίθεται αύριο το ασφαλιστικό

Κατατίθεται αύριο στην αρμόδια επιτροπή της βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, προκειμένου να ψηφιστεί στην ολομέλεια μετά το Πάσχα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκτιμά ότι θα περάσει από τη βουλή χωρίς να χρειαστεί ψήφος από άλλο κόμμα. 

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση στελέχους της ΕΕ ότι υπάρχει απόσταση στο θέμα του ασφαλιστικού, είπε ότι «η δική μου εικόνα είναι τελείως διαφορετική».

Εμφανίστηκε ανοιχτός στην πιθανότητα κάποιων βελτιώσεων στο νομοσχέδιο, όχι όμως σε άλλες μειώσεις συντάξεων ενώ χαρακτήρισε παρανοϊκό το θόρυβο που ξέσπασε για τους βουλευτές, δήλωσε ότι από το 2012 και μετά οι βουλευτές παίρνουν συντάξεις από τα Ταμεία τους.

Ο υπουργός υπολογίζει ότι η εισπραξιμότητα των εισφορών με το νέο ασφαλιστικό θα ανέλθει στο 65%. Αρχικά το σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα είναι στο 16% του ΑΕΠ από 17% σήμερα, ενώ στην ωρίμανση του νέου μοντέλου η δαπάνη θα πέσει στο 7%.  

Για τη διατήρηση του αγγελιόσημου, δήλωσε ότι «προσπαθήσαμε μέχρι τέλους αλλά δεν το δέχτηκαν οι θεσμοί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v