Ντόρα Μπακογιάννη: Στόχος να ενώσουμε τη μεγάλη Κεντροδεξιά

Η ΝΔ, τόνισε η κ. Μπακογιάννη, πρέπει «να αποκτήσει νέα γλώσσα και νέο κώδικα επικοινωνίας. Να αποκτήσουμε επαφή με τους νέους, τους άνεργους. Να τους εμπνεύσουμε. Να τους φέρουμε κοντά μας.

Ντόρα Μπακογιάννη: Στόχος να ενώσουμε τη μεγάλη Κεντροδεξιά

Πεπεισμένη ότι «το ερχόμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα έχει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της χώρας» εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο 10ο συνέδριο της ΝΔ, εκθειάζοντας τη στροφή προς το κέντρο και τις κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα της είχαν γυρίσει την πλάτη.

«Όποτε η ΝΔ ακομπλεξάριστα άνοιξε τις πόρτες της και έκανε ανοίγματα, ήταν η ΝΔ του 40-45%. Όταν έκανε στροφή στον εσωτερικό της κόσμο και γινόταν μια ομάδα τότε έχανε τις εκλογές. Ο δρόμος είναι να ανοίξουμε καρδιές και ψυχές, στόχος να ενώσουμε την μεγάλη Κεντροδεξιά. Να ανοίξουμε καρδιές», τόνισε η πρώην υπουργός. Παράλληλα, εξέπεμψε το μήνυμα πως «η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο και μία νέα κυβέρνηση που θα την αλλάξει και θα την οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον».

Η ΝΔ, είπε, πρέπει «να αποκτήσει νέα γλώσσα και νέο κώδικα επικοινωνίας. Να αποκτήσουμε επαφή με τους νέους, τους άνεργους. Να τους εμπνεύσουμε. Να τους φέρουμε κοντά μας. Πρέπει γρήγορα να είμαστε έτοιμοι. Συμφωνώ με τις προτάσεις του κ. Χατζηδάκη και προσθέτω μία δική μου για τους ΟΤΑ. Η νέα πολιτική επιτροπή να έχει ex officio μέλη από την τοπική αυτοδιοίκηση. Να υπάρχουν οι δήμαρχοι πρωτευουσών νομών και οι δήμαρχοι άνω των 40.000 κατοίκων», τόνισε.

Ο ρόλος που αναλαμβάνει η ΝΔ, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα αξιοπιστίας στον τόπο» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση: «Πριν κλείσει η αξιολόγηση συμφώνησαν σε τέταρτο Μνημόνιο. Αλλά η οικονομία και οι πολίτες δεν αντέχουν. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη. Και εδώ είναι κρίσιμη η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για ένα ουσιαστικό σχέδιο για την Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v