Ελληνας αξιωματούχος: Μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο

"Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη όχι όμως και δραματική όπως πέρυσι", δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. "Όσο όμως περνά ο καιρός χωρίς να ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο", υπογράμμισε.

Ελληνας αξιωματούχος: Μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο

Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα διαθέσιμα των δημοσίων φορέων για να καλύψει τις υποχρεώσεις της καθώς η καθυστέρηση στην αξιολόγηση του νέου προγράμματος διάσωσης στερεί από τη χώρα οικονομική βοήθεια από τους επίσημους δανειστές της, είπαν αξιωματούχοι την Τρίτη, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα δανείζεται μετρητά που δημόσιοι φορείς όπως πανεπιστήμια, νοσοκομεία και δημόσιες επιχειρήσεις τοποθετούν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο έχει πραγματοποιήσει, από το 2015, repos άνω των 9 δισ. ευρώ που το μεγαλύτερο μέρος τους αναχρηματοδοτείται τακτικά.

"Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη όχι όμως και δραματική όπως πέρυσι", δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. "Όσο όμως περνά ο καιρός χωρίς να ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο".

"Από τα μέσα Απριλίου είμαστε σε ένα δύσκολο δρόμο αλλά η χώρα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να χρεοκοπήσει έως τα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου χρησιμοποιώντας διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, αν χρειαστεί", είπε στο Reuters υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v