Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Καθυστερεί η αξιολόγηση, αυξάνει ο λογαριασμός

Η υπερφορολόγηση οδηγεί τους πολίτες στην αύξηση της φοροδιαφυγής και τις επιχειρήσεις στην αναγκαστική μετανάστευση ή ακόμα και στο κλείσιμο, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Σταϊκούρας: Καθυστερεί η αξιολόγηση, αυξάνει ο λογαριασμός

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ., βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, σχετικά με την τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαιώνει αυτά τα οποία λέμε στην Κυβέρνηση από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Η υπερφορολόγηση οδηγεί τους πολίτες στην αύξηση της φοροδιαφυγής και τις επιχειρήσεις στην αναγκαστική μετανάστευση ή ακόμα και στο κλείσιμο.

Την ίδια στιγμή, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αγγίζουν το κόκκινο καθώς αυξήθηκαν κατά 716.000.000 ευρώ (+15%) από την αρχή του έτους και κατά 2,3 δισ. ευρώ (+76%) από το τέλος του 2014, στερώντας σημαντική ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Όσο καθυστερεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, μέρα με τη μέρα ο λογαριασμός για τους Έλληνες μεγαλώνει, προκαλώντας ασφυξία στις παραγωγικές τάξεις και την αγορά.

Η αδυναμία των κυβερνώντων να συνδεθούν με την πραγματικότητα και οι μικροκομματικές σκοπιμότητές τους, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα εκ νέου σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Αποτέλεσμα του ανύπαρκτου σχεδιασμού είναι η Κυβέρνηση να οδηγείται σε επικίνδυνες κινήσεις απελπισίας, σαρώνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα ακόμα και από τον ΕΟΠΥΥ και τα Νοσοκομεία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v