Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου: Δεν νομοθετούμε πρόσθετα προληπτικά μέτρα

Βάση συζήτησης με τα τεχνικά κλιμάκια ο αυτόματος μηχανισμός που προτείνει η Αθήνα, υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι. Ικανοποίηση για τις ανακοινώσεις της Eurostat, θα αποτελέσουν ισχυρό όπλο στη διαπραγμάτευση. Συνεχίζονται οι επαφές Τσακαλώτου για το χρέος.

Μαξίμου: Δεν νομοθετούμε πρόσθετα προληπτικά μέτρα

 

Ιδιαίτερη ικανοποίηση από το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων της Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάκαμψη το β, εξάμηνο τους 2016, αλλά και ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά και τη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά θετικές τις δηλώσεις Μοσκοβισί και Τουσκ, αλλά και την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους του, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

Οι κύκλοι του Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι διαπιστώθηκε η καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία. Είναι σαφές, σημειώνουν, ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v