Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θύμα των Anonymous η Τράπεζα της Ελλάδος

Επίθεση των Anonymous κατά της Τράπεζας της Ελλάδας. "Έριξαν" την ιστοσελίδα. Προειδοποιούν για επιθέσεις και κατά άλλων κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο.

Θύμα των Anonymous η Τράπεζα της Ελλάδος

Στόχος κυβερνοεπίθεσης από τους Anonymous έγινε χθες η Τράπεζα της Ελλάδας, με την ιστοσελίδα της να βγαίνει εκτός λειτουργίας.

Όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ΤτΕ, «η επίθεση διήρκεσε μερικά λεπτά και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τα συστήματα ασφαλείας της τράπεζας. Το μόνο που επηρεάστηκε από την επίθεση άρνησης υπηρεσιών (denial-of-service) ήταν η ιστοσελίδα μας».

«Ο Όλυμπος θα πέσει. Πριν από μερικές ημέρες κηρύξαμε την αναβίωση της επιχείρησης Ίκαρος. Σήμερα ρίχνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος», δηλώνει η ομάδα ακτιβιστών-χάκερ σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο YouTube. «Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας εκστρατείας 30 ημερών κατά των ιστοσελίδων κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με πηγή της ΤτΕ oι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος παρά την αργία αντέδρασαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω «παρενέργεια» από την επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση του ιστοχώρου της ΤτΕ κράτησε λίγα λεπτά πριν επανέλθη η ομαλή λειτουργία του. 

Πάντως και σήμερα η σελίδα της ΤτΕ εμφανίζει προβλήματα στη λειτουργία της τα οποία ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v