Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Δεν συμπράττουμε στα αδιέξοδα διλήμματα της κυβέρνησης

«Οι χειρισμοί, οι καθυστερήσεις, οι ολιγωρίες και η απραξία έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα, ή καταστροφική ρήξη», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Κουμουτσάκος.

ΝΔ: Δεν συμπράττουμε στα αδιέξοδα διλήμματα της κυβέρνησης

Για αδιέξοδα διλήμματα της κυβέρνησης στα οποία η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμπράξει έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι χειρισμοί, οι καθυστερήσεις, οι ολιγωρίες και η απραξία έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα για τους πολίτες, ή καταστροφική ρήξη. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμπράξει σε κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες ημέρες και χαρακτήρισε ως εθνική στρατηγική επιλογή «την ισχυρή Ελλάδα μέσα στην ισχυρή Ευρώπη».

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ για μια ακόμα φορά επεσήμανε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η απαίτηση του ΔΝΤ για τα 3,5 δισ. ευρώ είναι υπερβολική, ωστόσο -όπως είπε- «ήρθε ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης απραξίας της κυβέρνησης και της αναξιοπιστίας της. Δόθηκε χώρος στις υπερβολικές αξιώσεις».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη σύνδεση των μέτρων με το χρέος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να αγοράσει κάτι που ήδη υπήρχε με την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012».

Επίσης, επανέλαβε την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, που θα καταψηφίσει η ΝΔ στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v