Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάμπριελ: H Ελλάδα πρέπει να λάβει ελάφρυνση χρέους

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος δήλωσε πως η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή και δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε. Κάλεσε τους ΥΠΟΙΚ να ξεκινήσουν συζητήσεις. Τόνισε ότι η Αθήνα πέτυχε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από ό,τι αναμενόταν.

Γκάμπριελ: H Ελλάδα πρέπει να λάβει ελάφρυνση χρέους

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ κάλεσε τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να ξεκινήσουν συζητήσεις για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους, μεταδίδει το Reuters.

«Οι υπουργοί οικονομικών πρέπει να βρουν ένα τρόπο ώστε να σπάσουν το φαύλο κύκλο», τόνισε o κ. Γκάμπριελ.

«Όλοι γνωρίζουν πως η ελάφρυνση χρέους πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή. Δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε», συμπλήρωσε. «Δεν βοηθά τον ελληνικό λαό και τη χώρα να πρέπει κάθε 12 μήνες να αναζητείται καινούργια πίστωση για να αποπληρωθούν τα δάνεια», υπογράμμισε.

Παράλληλα τάχθηκε κατά νέων μέτρων λιτότητας σημειώνοντας πως η Αθήνα πέτυχε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από ό,τι αναμενόταν.

Η θέση αυτή του επικεφαλής του SPD έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή του Β. Σόιμπλε, ενώ από την πλευρά του το ΔΝΤ πιέζει για σημαντική ελάφρυνση χρέος, ώστε να καταστεί βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v