Θ. Φωτίου: Προχωράμε σε «ενιαίο σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης»

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι δίκαιο γιατί επιβάλει ενιαίους κανόνες για όλους και δεν έχει παραθυράκια, τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

Θ. Φωτίου: Προχωράμε σε «ενιαίο σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης»

Το νομοσχέδιο παραποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε από τα ΜΜΕ όσο κανένα άλλο, υποστήριξε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας μιλώντας στη Βουλή. «Κυριακή κοντή γιορτή, τα ψέματα τελειώνουν». Αν θέλαμε μειώσεις συντάξεων δεν θα κάναμε διαπραγμάτευση έξι μηνών, τόνισε.

Υποστήριξε ότι η χώρα τήρησε τις δεσμεύσεις και η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και η συζήτηση θα περάσει στο θέμα του χρέους, όπου η αντιπολίτευση επί πέντε χρόνια απλά ζητούσε πιστοποιητικά βιωσιμότητας.

Η αντιπολίτευση ψήφισε τη συμφωνία το καλοκαίρι και αυτή περιελάμβανε τα σκληρά μέτρα, τόνισε. Τότε τα ψηφίσατε και τώρα τα καταψηφίζετε. Ποιος είναι ο αφερέγγυος;

Επενδύετε στην αποτυχία για να επιστρέψετε στις καρέκλες της εξουσίας, σημείωσε κοιτώντας στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι δίκαιο γιατί επιβάλει ενιαίους κανόνες για όλους και δεν έχει παραθυράκια, προσέθεσε η Θ. Φωτίου.

Σε ότι αφορά την κοινωνική προστασία, που είναι τομέας ευθύνης της, υποστήριξε ότι αρχές 2015 η χώρα ήταν στην τελευταία θέση της Ευρώπης. Είπε ότι το σύστημα θα αλλάξει με ένα «ενιαίο σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης» που θα ενοποιεί όλα τα προγράμματα για να μπει τέλος στην πολυνομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v