Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουριστική επένδυση της «Οινόη ΑΕΒΤΕ» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Στο χώρο του τουρισμού εισέρχεται η οινοποιητική εταιρεία «Οινόη» με τη δημιουργία συγκροτήματος πολυτελών τουριστικών κατοικιών στον Άλιμο.

Τουριστική επένδυση της «Οινόη ΑΕΒΤΕ» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τι συμβαίνει όταν μια γνωστή οινοποιητική εταιρεία αποφασίζει να αποκτήσει παρουσία στον πολλά υποσχόμενο χώρο του τουρισμού και αναθέτει την ευθύνη του εγχειρήματος σε μια ζωγράφο;

Η απάντηση είναι το συγκρότημα πολυτελών τουριστικών κατοικιών «Scale Suites-Luxury Residence». Επένδυση μέσω της οποίας εισέρχεται στο χώρο του τουρισμού η οινοποιητική εταιρεία «Οινόη ΑΕΒΤΕ».

Το συγκρότημα βρίσκεται στον Άλιμο Αττικής, κοντά στην παραλιακή και αρχικά είχε σχεδιαστεί για να λειτουργήσει ως συγκρότημα ιδιωτικών κατοικιών. Η ιδιοκτήτρια «Οινόη ΑΕΒΤΕ», όμως, αποφάσισε να αξιοποιήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο, η χρήση του άλλαξε και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πολυτελών τουριστικών κατοικιών με σκοπό να απευθυνθεί σε εγχώρια και ξένη πελατεία.

Η επένδυση εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για ποσό 280.000 ευρώ, οι εγκαταστάσεις διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πολυτελών τουριστικών κατοικιών, κατατάχθηκε στην υψηλότερη κατηγορία του είδους (4 κλειδιά) εξασφαλίζοντας, παράλληλα, το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

Το συγκρότημα άνοιξε τις πύλες του το 2015 και, ήδη, από την πρώτη χρονιά κατέγραψε μέση πληρότητα 70% σε ετήσια βάση, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο έφθασε στο 90%.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Μαρία Φραγκουδάκη εξηγεί τη φιλοσοφία της επένδυσης: «Στην Οινόη ΑΕΒΤΕ επενδύσαμε στην ιδέα των πολυτελών επιπλωμένων διαμερισμάτων με ξενοδοχειακό σέρβις. Δηλαδή επιπλωμένα διαμερίσματα που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ζήσει "σαν στο σπίτι του". Διαμερίσματα των 58 έως 120 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένα με άνετους χώρους υποδοχής, κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, μπάνια, υπόγειο πάρκινγκ, τεράστιες περιφερειακές βεράντες δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει τη θέα προς τον Σαρωνικό στον εντελώς δικό του χώρο. Κι επιπλέον, το έμπειρο προσωπικό του Scale suites προσφέρει ξενοδοχειακού τύπου υπηρεσίες 24 ώρες την ημέρα».

Όπως επεσήμανε η κ. Φραγκουδάκη, η δημιουργία του συγκροτήματος αλλά και το όνομά του είναι έργο της μητέρας της Λουϊζας Καλλιγά. «Το όνομα "Scale" προέρχεται από την ελληνική λέξη "κλίμαξ". Με την έννοια της ανάπτυξης και της προσήλωσης στην τέχνη της φιλοξενίας».

Η αισθητική του συγκροτήματος φέρει εμφανώς την υπογραφή της ζωγράφου προέδρου της εταιρείας. Έργα της Μ. Φραγκουδάκη φιλοξενούνται σε διεθνείς γκαλερί στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η επικεφαλής της εταιρείας φρόντισε να διακοσμήσει με έργα της όπως και άλλων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών όλες τις σουίτες του συγκροτήματος. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα και τα νησιά, ενώ στους χώρους του φιλοξενούνται αντικείμενα τέχνης που δημιουργήθηκαν ειδικά για να φιλοξενηθούν στο Scale Suites.

Η ολιγόμηνη αλλά επιτυχημένη λειτουργία της μονάδας οδηγεί, ήδη, την «Οινόη» να εξετάζει τη δημιουργία αντίστοιχων μονάδων και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς.

Το συγκρότημα «Scale Suites» αποτελείται από εννέα πολυτελή, επιπλωμένα διαμερίσματα και σουίτες 58-120 τ.μ. τα οποία αναπτύσσονται σε τέσσερις ορόφους, έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν 1-5 άτομα και κοστίζουν 150-300 ευρώ τη βραδιά.

Τα διαμερίσματα αποτελούνται από δύο κύρια δωμάτια με άνετους χώρους υποδοχής, καθιστικού με ενεργειακό τζάκι και χώρους εργασίας και ψυχαγωγίας. Όλα τα διαμερίσματα υποστηρίζονται από πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, χώρους υγιεινής, master in room bathroom και WC φιλοξενουμένων, in house χώρο πλυντηρίου-στεγνωτηρίου, ιδιωτικό parking με απευθείας πρόσβαση στο κάθε διαμέρισμα και πλαισιώνονται από μεγάλες βεράντες με θέα στη Θάλασσα της Αττικής Ριβιέρας. Επιπλέον, οι ένοικοι του συγκροτήματος έχουν στη διάθεσή τους κοινόχρηστο καθιστικό σαλόνι και χώρο πρωινού με μεγάλες βεράντες.

Το συγκρότημα διαθέτει ακόμα lounge wine & cocktail Bar - Snack Bar, σύγχρονο Business center (με ISDN, high speed - wireless Internet, υπολογιστές, εκτυπωτή - scanner), Kids Garden με σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών, κλειστό φυλασσόμενο parking καθώς και εγκατεστημένα συστήματα φύλαξης και επιτήρησης της ασφάλειας του κτιρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v