Δεν προσήλθε στην τριμερή η διοίκηση της ΒΕΜΕΚΕΠ

Με δικαιολογία ότι σήμερα γίνεται για το ίδιο θέμα «εργατική διαφορά» στην Επιθεώρηση Εργασίας Βόλου, η εταιρία ΒΕΜΕΚΕΠ δεν προσήλθε στην τριμερή, με το υπουργείο εργασίας να απευθύνει νέα πρόσκληση για την Τρίτη 17 Μαϊου.

Δεν προσήλθε στην τριμερή η διοίκηση της ΒΕΜΕΚΕΠ

Για την Τρίτη 10/05/2016 είχε συγκληθεί τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ του Ε. Κ. Βόλου, της Εταιρίας ΒΕΜΕΚΕΠ και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου.

Το θέμα αφορούσε τη συστηματική διαδικασία απολύσεων εργαζομένων στην επιχείρηση από την αρχή του χρόνου και κυρίως την απόλυση συνδικαλίστριας που δούλευε συνεχόμενα με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις (μπλοκάκι) για μεγάλο διάστημα στην εταιρία. Με δικαιολογία ότι σήμερα γίνεται για το ίδιο θέμα «εργατική διαφορά» στην Επιθεώρηση Εργασίας Βόλου, η εταιρία δεν προσήλθε στην τριμερή.

Το Υπουργείο Εργασίας προσκαλεί νέα τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία για το ίδιο θέμα, την Τρίτη 17-05-2016 και ώρα 11:00π.μ.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Εργασίας και κάθε απόπειρα παραβίασης τους αντιμετωπίζεται με αυστηρότητα από τα αρμόδια όργανα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v