Ποινική δίωξη στον Στ. Ψυχάρη για τα πόθεν έσχες

Η δίωξη που ασκήθηκε στον κ. Ψυχάρη αφορά στο αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος. Ο επικεφαλής του ΔΟΛ έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

Ποινική δίωξη στον Στ. Ψυχάρη για τα πόθεν έσχες

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των ετών 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014).

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ παραπέμπεται απευθείας μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Ο κ. Ψυχάρης ωστόσο έχει δικαίωμα εάν το επιθυμεί να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

Η υπόθεση παραπέμθηκε στη δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).

Σημειώνεται πως στον κ. Ψυχάρη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε βαθμό κακουργήματος μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου.

Η υπόθεση αφορά προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης, ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ, χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εγγυήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v