Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιχτές οι πύλες του Τελωνείου Πειραιά για τις εξαγωγές

Από την 1η Ιουνίου το πέμπτο Τελωνείο Πειραιά θα λειτουργεί πλήρως έως τις 5 το απόγευμα. Όμως οι δύο πύλες εισόδου στο Τελωνείο θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ.

Ανοιχτές οι πύλες του Τελωνείου Πειραιά για τις εξαγωγές

Με μια εγκύκλιο η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τη λειτουργία του πέμπτου τελωνείου Πειραιά, μετά την έκδοση υπουργικής απόφασης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η οποία δημιούργησε αναστάτωση στους κόλπους των εξαγωγέων.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα, σε σύσκεψη του ΓΓΔΕ Γ. Πιτσιλή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά την οποία ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έκανε λόγο για «πρόωρο θόρυβο», ο οποίος όπως φαίνεται κοπάζει μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν.

Άλλωστε, όλοι οι μετέχοντες στη σύσκεψη δήλωσαν στη συνέχεια ότι το θέμα διευθετείται και ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους, να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του Τελωνείου έως τις 9 το βράδυ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Με την απόφαση Τσακαλώτου, η πλήρης λειτουργία του τελωνείου περιοριζόταν έως τις 5 το απόγευμα, όπως ίσχυε στο παρελθόν, πριν την πιλοτική επέκταση του ωραρίου έως τις 9 το βράδυ.

Όπως διευκρινίστηκε, από την 1η Ιουνίου πράγματι το πέμπτο Τελωνείο Πειραιά θα λειτουργεί πλήρως έως τις 5 το απόγευμα. Όμως οι δύο πύλες εισόδου στο Τελωνείο θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ, προκειμένου να μην παρεμποδίζονται οι εξαγωγές. Το Σάββατο δε οι πύλες θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 3 το μεσημέρι ενώ κατόπιν αίτησης, με κόστος 8 ευρώ ανά ώρα, θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και έκτακτες εξαγωγές σε 24ωρη βάση. Για τα ευπαθή προϊόντα, επίσης η λειτουργία του Τελωνείου είναι εικοσιτετράωρη.

Στο πρώτο και δεύτερο Τελωνείο Θεσσαλονίκης άλλωστε, το ωράριο πλήρους λειτουργίας επεκτάθηκε από τις 3.30 το μεσημέρι στις 7 το απόγευμα ενώ επίσης οι πύλες εισόδου θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ. Στο αεροδρόμιο, το Τελωνείο λειτουργεί σε 24ωρη καθημερινή βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v