Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από την αρχή ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα του άξονα Πάτρα - Πύργος

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κατατεθεί προσφορές, με ανησυχητικά υψηλές εκπτώσεις, αλλά στο υπουργείο Υποδομών διαπίστωσαν εκ των υστέρων πως πρέπει να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα του άξονα Πάτρα - Πύργος.

Από την αρχή ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα του άξονα Πάτρα - Πύργος

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος (Δουναιίκα – Πυργος) προχωρά το υπουργείο Υποδομών. Ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα και είχε μειοδοτήσει η κοινοπραξία Τοξότης (όμιλος Καλογρίτσα) – Ομάδα Κατασκευών, με έκπτωση 55,3%. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες, όπως αναφέρεται σε σημερινή απόφαση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του υπουργείου, πως επειδή είχε επαναληφθεί τρεις φορές η διαγωνιστική διαδικασία (λόγω αποχής των μηχανικών), ο διαγωνισμός έπρεπε να επαναπροκηρυχθεί! Ετσι οι υποψήφιοι θα καταθέσουν εκ νέου προσφορές στις 12 Ιουλίου.

Πρόκειται για το τμήμα Δουναιίκα - Πύργος, μήκους 8,14 χιλιομέτρων που θα γίνει σε νέα χάραξη και περιλαμβάνει τον κόμβο Πύργου. Είναι η πρώτη από τις οκτώ εργολαβίες στις οποίες σπάει ο οδικός άξονας Πάτρας - Πύργου. Το πρώτο τμήμα έχει προϋπολογισμό 67,2 εκατ. ευρώ, αλλά στα τεύχη δημοπράτησης συμπεριλαμβάνεται και δικαίωμα αύξησης του προϋπολογισμού κατά 3,4 εκατ. ευρώ που αφορά "την εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώμματος της υφιστάμενης Νέας Εθνικής Οδού Πάτρας - Πύργου, μήκους 8 χιλιομέτρων περίπου, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πύργου μέχρι τον κόμβο προς Αρχαία Ολυμπία".

Σύντομα κατατίθενται οι προσφορές για το δεύτερο τμήμα «Αμαλιάδα – Δουναίικα», ύψους 58,4 εκατ. ευρώ. Στόχος του υπουργείου είναι, έως το τέλος του 2016, να έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα της Πατρών - Πύργου και να έχει αρχίσει η κατασκευή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v