Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία επί της αρχής

Οι αποφάσεις του 2016 θα ληφθούν το 2016 και οι αποφάσεις του 2018, το 2018, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός επαναλαμβάνοντας, κόντρα σε όσα λέει το ΔΝΤ, ότι το θέμα του χρέους δεν είναι επείγον. Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει δίκιο, σχολίασε.

Σόιμπλε: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία επί της αρχής

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία επί της αρχής στο σημερινό Eurogroup, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ξεκαθάρισε ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα. Μετά την πρώτη αξιολόγηση συμφωνήθηκε το Ταμείο να μπει στο πρόγραμμα. 

Ξέρουμε την ευθύνη που έχουμε, σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι έχουν αμφιβολίες για το εάν η Ευρώπη ακολουθεί τον σωστό δρόμο, είπε. Η Ελλάδα τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει καταλάβει ότι δεν βοηθά η λάθος δημοσιότητα, ενώ εμείς έχουμε δείξει αλληλεγγύη στη χώρα.

Το θέμα του χρέους είναι ένα ζήτημα που επανέρχεται. Τα επόμενα δέκα χρόνια η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει δάνεια και τόκους. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, υποστήριξε.

Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις με το ΔΝΤ αλλά δεν υπάρχει αντιδικία. Οπως δήλωσε ο Π. Τόμσεν, είναι εδώ και νομίζω ότι οι συζητήσεις αυτές θα οδηγήσουν στο σωστό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, στην άτυπη συνάντηση του Eurogroup στο Άμστερνταμ «χτίσαμε μια γέφυρα». Είπαμε ότι αν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι αυτή που ελπίζουμε, η χώρα θα πάρει πρόσθετα μέτρα (σ.σ. κόφτης). Τονίσαμε ότι αν σε μερικά χρόνια υπάρχει πρόβλημα με το χρέος, θα πάρουμε κάποια μέτρα.

Το λέω αυτό πάντα πριν τις εκλογές στη Γερμανία, για να μην πει κανείς ότι δεν το έχω δηλώσει, τόνισε και σημείωσε ότι παλαιότερα οι θέσεις του ΔΝΤ δεν αποδείχτηκαν σωστές.

Οι αποφάσεις του 2016 θα ληφθούν το 2016 και οι αποφάσεις του 2018, το 2018, ξεκαθάρισε. Οπως είπε, τότε τις αποφάσεις θα τις πάρουν αυτοί που θα επιλέξει ο γερμανικός λαός (σ.σ. ως γνωστόν η χώρα έχει εκλογές το 2018).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v