Υπουργός Οικονομικών Ισπανίας: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις μεταρρυθμίσεις

Η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις δημοσιονομικές προσπάθειες που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, τόνισε ο Inigo Fernandez de Mesa. Οι προκλήσεις είναι ακόμη μεγάλες, αλλά οι μεταρρυθμίσεις «αποφέρουν καρπούς», ανέφερε βάσει της «εμπειρίας» της Ισπανίας.

Υπουργός Οικονομικών Ισπανίας: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις μεταρρυθμίσεις

Μπορεί η Ελλάδα να εξασφάλισε την τελευταία δόση βοήθειας, αλλά είναι «εξαιρετικά σημαντικό (...) να συνεχίσει με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές προσπάθειες που έχει αρχίσει εδώ και κάποια χρόνια», τόνισε ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας, Inigo Fernandez de Mesa, μιλώντας στο CNBC.

«Πιστεύω πως ο ελληνικός λαός έχει αναλάβει μια μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και οι προκλήσεις που έχει μπροστά του είναι ακόμη πολύ μεγάλες, και πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσουν με τις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε.

Όπως πρόσθεσε, οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν «τον καλύτερο τρόπο για να βελτιωθεί τελικά η ανάπτυξη».

«Δική μας εμπειρία είναι ότι όταν εκτελείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με κάθε σοβαρό τρόπο, αυτό σύντομα θα αποφέρει καρπούς (...) Έπειτα από τρία χρόνια εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων, είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και την υψηλότερη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη, επομένως αυτό είναι ένα θετικό χαρακτηριστικό που επιδεικνύει ότι όταν εφαρμόζεις σοβαρές μεταρρυθμίσεις, αυτό αποφέρει καρπούς», υπογράμμισε ο Ισπανός υπουργός, αναφερόμενος στις σαρωτικές εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τη λιτότητα που εφάρμοσε η χώρα του τα τελευταία χρόνια.

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να μειώσουμε το έλλειμμα –οτιδήποτε κάνουμε με τους φόρους δε θα είναι σε βάρος της διαδικασίας μείωσης του ελλείμματος», σημείωσε ο de Mesa, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η χώρα του «έχει ακόμη πολλές δυσκολίες μπροστά της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v