Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Ταπεινωτική συνθηκολόγηση στο Eurogroup

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ γνωστοποίησε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα 30 Μαΐου με την Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΛΚ στο Λουξεμβούργο. Τυφώνας φόρων και υποθήκευση κυριαρχίας στο Eurogroup. Επιμένει η ΝΔ για παραίτηση Καμμένου.

ΝΔ: Ταπεινωτική συνθηκολόγηση στο Eurogroup

Η κυβέρνηση είχε να επιλέξει ανάμεσα στην ταπεινωτική συνθηκολόγηση και την καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Τελικά επέλεξε το πρώτο», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι «παρά την προπαγάνδα τεχνητής ευφορίας από την κυβέρνηση, δεδομένος είναι ο τυφώνας φόρων και η υποθήκευση της εθνικής μας κυριαρχίας. Η χώρα παραμένει χωρίς προοπτική ανάπτυξης. Πληρώνουμε τώρα πολύ ακριβά κάτι αβέβαιο για το μέλλον».

Με όσα ψηφίστηκαν στη Βουλή, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, και όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, τρία είναι τα συμπεράσματα:

1. Δεν υπάρχει οριστική αξιολόγηση.

2. Η δόση των 7,5 δισ. είναι η μισή σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί.

3. Δεν υπάρχει λύση για βιωσιμότητα του χρέους.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα 30 Μαΐου με την Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΛΚ στο Λουξεμβούργο.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου, η ΝΔ επιμένει στο αίτημα παραίτησης του Πάνου Καμμένου, μετά τη χθεσινή «ομολογία» του για την αντισυνταγματικότητα του ΦΠΑ στα νησιά. «Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα ψέματα, στις αυταπάτες και στα αδιέξοδά της. Γι' αυτό ζητάμε να φύγει. Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v