Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρεί την επιθετική ρητορική η ΝΔ

Πού εστιάζει την κριτική της για το αποτέλεσμα του Eurogroup. Ενδιαφέρον Μητσοτάκη για την καθημερινότητα του πολίτη. Το τετ α τετ με τον Πατριάρχη, οι προτάσεις για το προσφυγικό και η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Συντηρεί την επιθετική ρητορική η ΝΔ

Κάθε άλλο παρά ευοίωνες βλέπει η ΝΔ τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την κρίση, παρά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εξασφάλιση της δόσης του δανείου. Αυτό που επιβεβαιώθηκε στο προχθεσινό Eurogroup, λένε στη Συγγρού, είναι ότι οι πολίτες «πληρώνουν τώρα, ακριβά και άμεσα, μια θολή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον». Για τον σκοπό αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να επιμείνει στους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, αναπαράγοντας σε κάθε ευκαιρία το νέο πολιτικό αφήγημα του κόμματός του, όπως το παρουσίασε την Κυριακή στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Με δική της ευθύνη, έφτασε σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, αφού κατάφερε και ψήφισε πράγματα τα οποία ένα χρόνο πριν κανείς δεν θα τολμούσε να τα φέρει», τονίζει συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

Με βάση την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, υποστηρίζει η ίδια πηγή, καταρχήν παραμένουν ακόμα εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα, που αφορούν στα κόκκινα δάνεια, στο συνταξιοδοτικό και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα, τονίζει, η δόση των 7,5 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στη χώρα μας τον Ιούνιο είναι η μισή σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί και ενώ η κυβέρνηση «δεν έφερε λύση για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά πήρε μόνον αόριστη και αβέβαιη υπόσχεση».

Απέναντι στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα, η ΝΔ αντιπροτείνει τον «άλλο δρόμο, των μεταρρυθμίσεων, της στοχευμένης μείωσης των δαπανών και των φόρων, προκειμένου να έρθουν επενδύσεις και δουλειές».

Καθημερινότητα και ευαισθησίες

Αυτό το σχέδιο θα επιδιώξει να μεταδώσει στην κοινωνία ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνεχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για την καθημερινότητα, τα προβλήματα και τις ευαισθησίες των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα είναι προγραμματισμένες επισκέψεις του στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, καθώς και στο φυλάκιο εθελοντών δασοπυροσβεστών στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.

Αύριο θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ σε μία εβδομάδα, από τη Σάμο, θα δημοσιοποιήσει τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό. Η απομάκρυνση των προσφύγων-μεταναστών από την Ειδομένη, λένε στη Συγγρού, σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς ήδη σε μια νέα εν δυνάμει «βόμβα» έχει μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένουν το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Λουξεμβούργο για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος επανέλαβε χθες την πάγια θέση του κόμματος, κατά την οποία ό,τι λέει ο κ. Μητσοτάκης εντός των συνόρων, το λέει και εκτός, χωρίς να διαφοροποιείται ανάλογα με την περίσταση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να πείσει για την εναλλακτική διακυβέρνησης της χώρας που προσφέρει το κόμμα του, με όχημα τις μεταρρυθμίσεις, ενώ δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική συμπεριφορά της ΝΔ, με την καταψήφιση των περισσότερων σημείων του πολυνομοσχεδίου, με πρώτα απ' όλα τον «κόφτη» και το υπερταμείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v